Бивш пътник на подводния кораб OceanGate, който изчезна на 18

...
Бивш пътник на подводния кораб OceanGate, който изчезна на 18
Коментари Харесай

„Това не е пътуване на Дисни“: Бивш пътник на подводницата до Титаник споделя преживяното

Бивш пасажер на подводния транспортен съд OceanGate, който изчезна на 18 юни, до момента в който пътуваше към останките на Титаник, приказва за изискванията на пътуването, наблягайки рисковете, свързани с пътуването до дъното на океана.

Арън Нюман, вложител в OceanGate, подхваща пътешестване до Титаник през 2021 година и споделя, че се е чувствал в сигурност по време на цялото пътешестване.

„ Те бяха професионален екип, направиха доста тренировки по отношение на сигурността и аварийните системи към свалянето на тежести, тъй че се усещах доста сигурен “, сподели Нюман на 21 юни пред Today.

„ Но... това не е разходка на Дисни, нали? Ние отиваме тук-там, на които доста малко хора са били. Значи има опасности, нали? И ние знаем това, само че всички тези хора го одобриха. "

Подводницата е благосъстоятелност на OceanGate, компания, която наема частни обиколки за проучване на останките на Титаник. Петима души изчезнаха на подводницата: основният изпълнителен шеф на OceanGate Стоктън Ръш, милиардерът Хамиш Хардинг, французинът Пол-Анри Наржоле, предприемачът Шахзада Дауд и неговият наследник Сюлеман Дауд.

„ Нито един от тези хора не са хора, които бих считал за туристи – туристи е толкоз неприятен термин “, сподели Нюман за пасажерите. „ Това са хора, които са живели на ръба и са обичали това, което вършат, и в случай че нещо се случва, това са хора, които са спокойни, обмислят това и вършат каквото могат, с цел да останат живи. Така че това е добра група хора. "

Нюман също по този начин реагира на новината, че канадски боен аероплан за наблюдаване е разкрил подводни шумове рано на 21 юни, до момента в който интернационалното търсене работи за локализирането на изчезналия транспортен съд.

В изказване на бреговата защита на Съединени американски щати не се прецизира какви може да са шумовете, съобщи Асошиейтед прес, само че Нюман назова развиването " вълнуваща вест ".

„ Фокусът ни е просто да се надяваме този холивудски край да се случи. Знаем, че бреговата защита и всички останали работят толкоз интензивно. И екипът на OceanGate работи допустимо най-усилено, с цел да откри това, в случай че има нещо там “, сподели той. „ Обещаващо е, само че има работа за извършване и това е фокусът. “

Нюман разказа своето пътешестване през 2021 година до останките на Титаник на борда на кораба Титан като „ всъщност отиване на друга планета “.

„ Качваш се в този транспортен съд – завинтен си. Това е тръба, която е комфортна, само че не е просторна “, сподели той. „ И на повърхността, когато влезете за първи път, става доста горещо и задушно, тъй че си лягате, имате малко обяд и по този начин стартира денят “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР