Бивш митничар дава плик лице, което прилича на секретаря по

...
Бивш митничар дава плик лице, което прилича на секретаря по
Коментари Харесай

Получава ли президентският антикорупционен секретар подарък от бивш митничар?

Бивш митничар дава плик лице, което наподобява на секретаря по антикорупция в президентството Пламен Узунов – това се вижда на няколко клипа от охранителни камери на заведение, в интернет от уеб страницата „ Афера”.

Единият от сниманите се оказа някогашният началник на митниците в София Петко Петков. Той удостовери за срещата и изясни, че е дал подарък на остарял другар.

Какво виждаме на фрагментите?

Няколкото оповестени клипа са от камери на заведение. Видимо наподобяват на записи от видеонаблюдението на обекта. Датата им е 19 май – денят, в който са назначени трима нови зам.-директори в митниците.

На клиповете се вижда по какъв начин в заведението влиза Петко Петков, някогашен началник на Районната митническа дирекция – София от времето на държавното управление на Иван Костов. В медийни изявления от началото на новия век името му е обвързвано с разнообразни следствия по линия на контрабандата, завършили обаче без съответни резултати.
Димитров е наказан на санкция от 3500 лв. по дело заведено от митничаря Петко Петков.
По-късно в обсега на камерите на заведението идва човек, за който се твърди в обявата, че е секретарят на президента по антикорупция и правни въпроси Пламен Узунов – разследван от прокуратурата за търговия с въздействие.

Вижда се по какъв начин той взима от Петков двата му телефона и ги оставя дружно със своя върху долап настрана. Петков написа нещо на лист и го подава на събеседника си, а най-после на срещата някогашният митничар подава на секретаря огромен хартиен плик.

„ Узунов “ излиза с плика, а някогашният митнически началник остава да заплати сметката.

Каква е реакцията на сниманите?

За bTV Петков удостовери за срещата и изясни, че е дал подарък на собствен остарял другар: „ Вътре имаше една бутилка алкохол, ром, и една кутия пури Този човек ми оказа помощ с един контакт за интервенция, на мен ми вършиха трансплантация на черен дроб. Това е от чисто морално от внимание към него, една бутилка и кутия пури “.

Телефоните пък били оставени в страни не от тайни подбуди, а… с цел да се зареждат (макар да не се виждат кабели – б.р.). „ Мога да седна и с Бойко Борисов в случай че желая. Аз си сядам, пия си кафе, приказвам си, за мен другарството е над всичко. И в случай че някой търси под вола теле, просто няма да откри това теле, което търси “, безапелационен е някогашният митничар.

Петков добави, че на листа в заведението е написал собствен длъжностен номер към в частна компания, където работел. Каза още, че от дълго време няма общо с митниците, с цел да въздейства и кадрува там.

Пламен Узунов през днешния ден не бе открит за коментар, а от президентството дадоха отговор на всичките въпроси на bTV с сбитото: " Не разясняваме операции ".

Контекст

„ Афера “ беше интернет уеб сайтът, който преди година разгласява видеото и фотосите, за които се твърди, че са от спалнята на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и на които видяхме чекмедже с кюлчета, огромно количество пари и револвер.

И в този случай, както при този с Пламен Узунов, все още не е ясно кой е дал фрагментите на медията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР