Бивш министър изригна с крилата фраза за управляващата коалиция и

...
Бивш министър изригна с крилата фраза за управляващата коалиция и
Коментари Харесай

Бивш министър: Най-голямата спойка за тази некоалиция е президентът

Бивш министър изригна с крилата фраза за ръководещата коалиция и президента.

Разговорите за назначение на регионалните шефове и регулаторите са сложни и намирането на баланс е доста значимо.

Това разяснява в предаването " Денят ON AIR " по Bulgaria On Air бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов. Според него ГЕРБ са сътрудник на ПП-ДБ, защото без тях не може да се направи правосъдната промяна.

" Те са сътрудник за конституционната промяна, не всички сме съгласни с това, само че това е обективната истина. Необходима е тяхната поддръжка, с цел да има промяна ", изясни Сандов и посочи, че се надява " джентълменските съглашения да останат годни и да не се вършат опити за превъзходство и удари под кръста ".

Според него връщането на служебно държавно управление на власт няма да бъде по-доброто решение за страната. Сандов добави, че вътрешната съпротива в средите на ПП-ДБ е дала доверие, с цел да се случат и други значими промени, като приемането ни в Шенген и Еврозоната.

Сандов съобщи, че  " най-голямата спойка на тази некоалиция са в действителност дейностите на президента Радев ".

" Той прави тъй че сглобката да е постоянна ", добави той и изрази вяра напълно скоро да има версия на управническа стратегия.

По отношение на електроцентралите към предприемача Христо Ковачки Сандов съобщи, че се надява новото държавно управление да не е опънало чадър.

" Служебните кабинети не направиха сигурно нещо в посока на това да падне чадърът. Проблемът е, че в огромна степен този чадър не е единствено в законодателната и изпълнителната власт, само че и в правосъдната власт ", посочи той и даде образец със забавянето по изговаряне на съда по насилствени административни ограничения във връзка с Топлоелектрическа централа " Брикел ".

По думите му чадър има и в локалната власт, защото в тези предприятия има доста работещи гласоподаватели. " Има и стопански ползи, които са в локалната власт ", изясни той.

" Ако България има открито от европейския съд решение за наднормени равнища на фини прахови частици, то мъчно България би имала причините да удължим живота на въглищните централи ", добави той. Според него за държавната Топлоелектрическа централа Марица-Изток 2 би трябвало да се търсят решения, тъй като тя е значима за обществено икономическата среда в района.

" В същото време по-малки централи, свързани точно с господин Христо Ковачки, като Бобов дол, са мощно замърсяващи. Категорично можем да се оправим без тях ", изясни той.

Сандов разяснява и чистотата на Черно море. Според него е имало чисто естествени условия, които са затворили съвсем целия размер от замърсители в Одеския залив, а река Дунав е основала нещо като натурален филтър.

" Това, което ще чакаме през тази година, е по-голям разцвет на водорасли, само че от позиция на здравето на хората няма риск от къпането на Черно море ", добави той.

По отношение на кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София, той изясни, че Терзиев изрично е декларирал, че триумфите му се дължат на предприемаческия дух на него и сътрудниците му.

" Би било смущаващо, в случай че има капитали на първия милион, които да са свързани с Държавна сигурност или по някакъв метод насъбрани по непочтен метод. Би било необичайно, тъй като Васил Терзиев е човек, който с всичката му активност в бизнеса и отвън бизнеса, демонстрира, че би могъл да бъде благонадежден градоначалник ", сподели още Сандов, написа dunavmost.com.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР