Бивш министър и сенатор от управляващата в Румъния Социалдемократическа партия

...
Бивш министър и сенатор от управляващата в Румъния Социалдемократическа партия
Коментари Харесай

Бивш румънски министър получи 3 г. затвор за търговия с влияние

Бивш министър и сенатор от ръководещата в Румъния Социалдемократическа партия беше наказан през днешния ден на три години затвор дейно за търговия с въздействие, заяви осведомителният уебсайт " Зиаре ". Присъдата е дефинитивна и не предстои на обжалване.

Дан Шова бе наказан за това, че е желал по 5000 евро месечно, с цел да спомага за подписване на контракт сред държавно сдружение и частна юридическа адвокатска фирма. Съдът постанови още от Шова да бъде иззета сумата от 100 000 евро.

Върховният касационен съд осъди и някогашния началник на държавното сдружение Михай Балан на три години затвор условно и 60 дни безплатен труд в интерес на обществото.

Срещу Дан Шова, който е непосредствен до някогашния министър председател Виктор Понта, се водят и други правосъдни каузи по обвинявания като взимане на рушвет, подправяне на документи, пране на пари и данъчни измами.

Неотдавна Дан Шова и Виктор Понта бяха оправдани на първа инстанция по обвинявания в погрешни заявления, съучастничество в данъчни измами и пране на пари по делото " Турчени-Ровинари ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР