Бивш мениджър в Google обвини технологичните компании в манипулиране на

...
Бивш мениджър в Google обвини технологичните компании в манипулиране на
Коментари Харесай

Бивш шеф в Google: Компаниите манипулират човешката природа

Бивш управител в Гугъл упрекна софтуерните компании в „ манипулиране на човешката природа ”.

Тристан Харис, който е работил 4 години в Гугъл, показва, че цел номер едно на софтуерните компании е да държат хората потопени в техните услуги, което може да бъде несъмнено като „ съревнование за внимание ”, предава Daily Mail.

Той упреква държавните управления по света, че дават на софтуерната промишленост да прави това без никаква регулация.

Неговите думи идват ден, откакто Шарън Уайт, шефът на информационния регулатор Ofcom, предизвести, че свободата на софтуерните колоси да вършат каквото си желаят може да провокира „ дълбоки последствия ” върху децата.

Тристан Харис е прекарал няколко години като „ етичен дизайнер ” в Гугъл, разработвайки проекти по какъв начин технологиите могат етично да направляват мислите и дейностите на потребителите, до момента в който са в интернет.

В изявление за Radio 4 Харис споделя, че компании, като Гугъл, са фокусирани върху броя кликвания, а не върху резултатите, които могат да имат уеб страниците им върху потребителите.

Тези компании са в непрестанно „ съревнование за внимание ”. „ Това фактически манипулира човешката природа и носи последици измежду обществения набор ”, споделя той.

По думите на Харис, софтуерните компании са тотално отдадени на това съревнование, което основава проблеми в обществената конструкция – от възприятие за изолираност до чувство за перманентна самотност измежду тинейджърите.

Попитани за коментар по тематиката, Гугъл показва, че по-рано през тази година са оповестили, че ще пуснат принадлежности, които да оказват помощ на потребителите „ да схванат по-добре ” какъв брой време прекарват онлайн. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР