Бивш крайнодесен унгарски евродепутат бе оправдан днес на първа инстанция

...
Бивш крайнодесен унгарски евродепутат бе оправдан днес на първа инстанция
Коментари Харесай

Бивш унгарски евродепутат оправдан на първа инстанция по дело за шпионаж в полза на Русия

Бивш крайнодесен маджарски евродепутат бе оневинен през днешния ден на първа инстанция от съд в Будапеща по обвиняване в шпионаж в интерес на Русия, само че бе приет за отговорен по обвиняване за финансова машинация, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

На Бела Ковач, определен за евродепутат през 2010 година, през 2017 година бяха повдигнати обвинявания в "шпионаж против европейските институции в интерес на непозната страна ", "финансова машинация " и "фалшифициране на документи, уязвили финансовите ползи " на Европейски Съюз, осъществени в интервала сред 2012 и 2014 година

Съдията, постановил оправдателната присъда по обвиняването в шпионаж, удостовери, че Ковач, който е някогашен член на националистическата партия "Йоббик ", е имал контакти с представители на задгранични разследващи служби, само че е споделял с тях единствено и само информация, която към този момент е била публично притежание.

В текста на правосъдните актове не се загатва името на страната, в чийто интерес се допуска, че е работил Ковач. Унгарски медии обаче оповестиха, че той неведнъж е пътувал до Москва, където скрито се е срещал с съветски дипломати.

Ковач напусна "Йоббик " след разкритията. Имунитетът му на евродепутат бе свален от Европейския парламент през 2015 година и от предходната година той към този момент не е евродепутат.

Ковач бе наказан на година и половина затвор условно по обвиняването във финансова машинация и подправяне на документи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР