Бивш комедиен актьор беше избран за премиер на Словения. Парламентът

...
Бивш комедиен актьор беше избран за премиер на Словения. Парламентът
Коментари Харесай

40-годишен бивш комик стана най-младия премиер на Словения

Бивш комедиен артист беше определен за министър председател на Словения. Парламентът в Любляна утвърди 40-годишния Марян Щарец за поста и по този начин беше комплициран завършек на политическия застой след изборите, траял два месеца и половина.

 © Българска телеграфна агенция
Марян Щарец получи поддръжката на 55 от общо 90 депутати и разполага с 15 дни да избере министрите си. Той съумя да измести досегашния министър председател Янез Янша, чиято партия има най- доста места в Народното събрание, само че не можа да откри съдружен сътрудник за властта.

40-годишният Щарец стана най-младият министър председател на Словения. Предстоят му тежки задания, като най-спешната е продажбата на най-голямата банка на Словения - държавната Нова Люблянска банка.
Марян Шарец, министър-председател на Словения: Направихме първата крачка към сформиране на 13-тото словенско държавно управление. Това е началото, бях определен за министър председател и ще продължа започнатото. Целта ми е да сформира нов кабинет, който да получи утвърждението на Народното събрание и да се погрижа Словения да има изцяло работещо държавно управление.  Президентът на Словения не номинира претендент за сформиране на държавно управление Президентът на Словения не номинира претендент за сформиране на държавно управление
Словенският президент Борут Пахор заяви през днешния ден в Народното събрание, че няма да номинира нито един претендент за сформиране на държавно управление, защото никоя партия...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР