Бивш железничар от село Обединение, Община Полски Тръмбеш е починал,

...
Бивш железничар от село Обединение, Община Полски Тръмбеш е починал,
Коментари Харесай

Железничар умря, докато чака арест на измамник

Бивш железничар от село Обединение, Община Полски Тръмбеш е умрял, до момента в който полицията търси привиден частен правосъден реализатор, който го измамил. 62-годишният Георги Павлев е открит мъртъв в дома си в събота и евентуално е бил покосен от инфаркт, научи „Труд“.

Кучетата на мъжа виели от апетит,а съседка,която го наглеждала,се обадила на роднините му в различен град у нас.После полицията разрушила врата и се натъкнала на ужасната панорама.

Осем месеца мъжът чакал резултати от следствие на полицията във Велико Търново за виртуозна лъжлива клопка, в която попаднал.През април тази година той бил подведен от фиктивен частен бирник да преведе в банка 4200 лв., с цел да избави къщата си в Първомайци от обществена обмен,каквото в никакъв случай не е имало. Георги Павлев от няколко години живеел в Обединение, само че бил притежател на парцел и в Първомайци след развода с жена си.

През пролетта на мобилния му телефон се обадил Кристиян Иванов, който се показал за частен правосъден реализатор от Велико Търново. Мошеникът безапелационно обяснил на мъжа, че къщата му в Първомайци е оповестена за обмен и с цел да я избави, би трябвало да направи превод на избрана сума в банка ДСК.После на 10 април в 10 часа сутринта трябвало да се яви на обществената обмен в Общинския съвет във Велико Търново. Без да се замисли, Георги се появил в уречения ден и час в остарялата столица и почнал да дири въпросния частен правосъден реализатор в кметството и да търси плануван търг за парцела си в Първомайци. Тогава схванал, че е станал жертва на машинация, подобен бирник няма, а търгове за парцели не се организират в общините. След това научил и че къщата му в Първомайци не е нито заложена, нито пък оповестена за обмен от който и да било.

Новата скица обаче си имала и предистория. В началото на април двама мъже, които се показали за Николай и Дидо, само че не били от Обединение, отишли у тях да се пазарят да си купят дърва. Георги Павлев бил наредил дърва пред портата си на улицата, тъй като по-рано бил ги взел от частната си гора в селото и имал за обмен. Двамата млади мъже почнали да вървят дни наред у тях, с цел да уговарят договорката. При срещите той им разказал за къщата си в Първомайци и им дал мобилния си телефон. Малко по-късно станал жертва на машинация.

Още същия ден, когато подправеното длъжностно лице му се обадило, мъжът поел за Полски Тръмбеш и в локалния клон на ДСК превел желаните пари.Освен това ден преди така наречен търг измежду нощ към 2 часа единият от двамата „ купувачи ” на дървата го посетил. Докато светне лампите и се разбуди, от масата изчезнали 400 лв., които били преди малко взетата жепейска пенсия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР