Бивш директор на виетнамска банка беше осъден на смърт за

...
Бивш директор на виетнамска банка беше осъден на смърт за
Коментари Харесай

Бивш банков директор осъден на смърт във Виетнам за измама

Бивш шеф на виетнамска банка беше наказан на гибел за машинация в изключително огромни размери, а негов съобвиняем получи доживотна присъда. Процесът, който продължи един месец, беше против 51 банкери и предприемачи.

 © Българска телеграфна агенция
Присъдите бяха произнесени, откакто виетнамското комунистическо управление предприе съществени антикорупционни дейности, ориентиран към някогашни длъжностни лица, банкери и ръководители, упрекнати в подкупи и неприятно ръководство.

Бившият общоприет шеф на Оcean bank Нгуен Ксюан Сон беше наказан на гибел поради нелегално заграбване, корист с власт и погрешно ръководство. Съучастникът му и някогашни ръководител на банката Ха Ван Там, преди време един от най-богатите хора в Виетнам, ще лежи в пандиза по същите обвинявания, както и за нарушаване на разпоредбите за разпределяне на заеми.

Двамата мъже напуснаха съда с каменни лица след издаването на присъдата.

Разследването, ориентирано против високопоставени ръководители, упрекнати поради загуби на стойност милиони долари, беше посрещнато със удовлетворение във Виетнам, защото страната се подрежда измежду най-корумпираните страни в Азия.

Присъдите понижават в сходство с ранга на обвинените по делото, ориентирано против счетоводители, мениджъри на клонове и доста други в един от най-големите процеси против банкови чиновници в страната.

Другите оповестени в петък присъди варират от 22 години затвор до 18-месечни условни присъди и превъзпитание отвън пандиза.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР