Бивш аржентински министър беше осъден на 6 години затвор, след

...
Бивш аржентински министър беше осъден на 6 години затвор, след
Коментари Харесай

Приближен на бившия президент на Аржентина с присъда за корупция

Бивш аржентински министър беше наказан на 6 години затвор, откакто беше хванат от полицията до момента в който се пробва да укрие сакове с 9 милиона американски $ в женски манастир в Буенос Айрес, съобщи БГНЕС.
Случаят стана емблематичен за корупцията на страната, когато беше обявено, че 58-годишният Хосе Лопес е бил заловен да хвърля 160 сака и торбички през стената в градината на метоха.
80-годишна католическа монахиня, сестра Челия Инес Апарисио, която беше упрекната за съучастничество в тази ситуация, беше оправдана.
Лопес е част от група публични лица, които са били доближени до починалия президент Нестор Кирхнер и неговата наследница и брачна половинка Кристина Кирхнер. Лопес и неговият някогашен началник, някогашният министър на планирането Хулио де Видо, който също е задържан за корупция, ръководят публичните планове на федералното държавно управление по време на мандатите на Кирхнер (2003-2015).
Съпругата на Лопес, Мария Диас, получи условна присъда от две години за съучастничество в тази ситуация. Бивш заместник-министър на публичните работи, Лопес също е обвинен в злоупотреби за два други случаи на корупция.
Кирхнер, в този момент сенатор, която се кандидатира за вицепрезидент на изборите през октомври, сега също е подсъдима за корупция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР