Бивш английски футболист с неуспешни проби в ЦСКА е потенциалният

...
Бивш английски футболист с неуспешни проби в ЦСКА е потенциалният
Коментари Харесай

Кандидатът за "Левски" с неуспешни проби в ЦСКА

Бивш британски футболист с несполучливи проби в ЦСКА е евентуалният претендент за нов притежател на " Левски ". 31-годишният Джо Диксън към този момент е провел среща с управата на клуба от стадион " Георги Аспарухов ". Информацията за предприемача обаче е напълно нищожна.

Членът на Надзорния съвет на " Левски " - Петър Ганев, разгласи във " Facebook ", че претендентът за нов притежател е в България. Ганев не разкри самоличността на вложителя, само че по-късно в разнообразни медии се появи името на 31-годишния англичанин Джо Диксън. Любопитното е, че през 2012 година някогашният футболист е бил на проби в ЦСКА, само че не е бил утвърден от тогавашния треньор на " алените " Стойчо Младенов.

Той е притежател на осмодивизионен аматьорски клуб на Острова - " Стейнс Таун ". През юни 2020-а година, в изявление за BBC Radio, признава, че отборът има съществени финансови проблеми и насочва зов към почитателите да оказват помощ за спасението му. Диксън е акционер и в учредена през 2018 година компания - " Фулкръм Спорт Инвестмънтс ".
Снимка: Lap.bg
От " Левски " нито потвърдиха, нито отхвърлиха, че точно това е обявеният от Наско Сираков нов притежател на клуба.

В понеделник (24 май), точно на 107-ия рожден ден на " Левски ", Сираков разгласи, че скоро " сините " ще имат нов притежател. Пред почитателите той съобщи, че той няма нищо общо с политиката, англичанин е и има бизнес в Съединени американски щати. Сираков не пожела да назове името му.

На 2 юни 2020 година Сираков получи мажоритарния пакет акции на клуба (86,6%) от някогашния притежател Георги Попов - доближен до предприемача с няколко обвинявания от българската прокуратура Васил Божков, чиято компания пък беше главен спонсор на клуба преди настъпилите промени в Закона за хазарта.
Снимка: Lap.bg
Клубът е в тежка финансова обстановка със загуба в размер на над 4 млн. лв. за 2020 година Редица футболисти разтрогнаха договорите си, откакто не са получавали заплати от февруари насам. Лицензът на клуба за идващия сезон в Първа лига също е под опасност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР