Бивш американски полицай, наричан Убиеца от Златния щат, се призна

...
Бивш американски полицай, наричан Убиеца от Златния щат, се призна
Коментари Харесай

Убиеца от Златния щат се призна за виновен в 13 убийства

Бивш американски служител на реда, именуван " Убиеца от Златния щат ", се призна за отговорен в 13 убийства, а също по този начин в десетки изнасилвания, грабежи и отвличания , осведомят медии.

74-годишният Джоузеф Джеймс Дианджело тероризира американския щат Калифорния в продължение на две десетилетия през 70-те и 80-те години на предишния век. По време на правосъдно чуване в Сакраменто, на което призна виновността си, бяха прочетени ужасяващи детайлности за осъществените садистични закононарушения.

Защитата реализира съглашение с държавното обвиняване. Прокурор Ейми Холидей съобщи, че щатът е подготвен да отдръпна смъртното наказване и да изиска 11 поредни доживотни присъди без право на подмяна.

Дианджело беше задържан през 2018 година, три десетилетия след последното закононарушение на " Убиеца от Златния щат ". Първоначално той беше упрекнат единствено в убийството на двойка в предградие на Сакраменто през 1978 година Тогава той пледира почтен.

Според прокуратурата Джоузеф Джеймс Дианджело е създател на 13 убийства и съвсем 50 изнасилвания, както и на десетки грабежи.

Давността за изнасилванията е изтекла, само че всички закононарушения бяха прочетени от прокуратурата по време на чуването в продължение на седем часа .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР