Битуват най-различни мнения по въпроса дали са необходими или не

...
Битуват най-различни мнения по въпроса дали са необходими или не
Коментари Харесай

Училищните униформи по света

Битуват най-различни отзиви по въпроса дали са нужни или не учебните униформи. Тези, които поддържат концепцията, споделят, че униформите оказват помощ на децата да бъдат по-дисциплинирани, равни и сплотени, а родителите не би трябвало да мислят какви облекла да купуват на децата си. Тези, които са срещу униформите, споделят, че подобен метод убива характерността и въобще не въздейства на просветителния развой.

С помощта на ви демонстрираме какви учебни униформи носят децата в разнообразни страни по света. Всъщност доста от униформите наподобяват много съвременни и практични.

Япония
Японската учебна униформа за девойки е известна в целия свят, с помощта на аниме карикатурите и манга комиксите. Състои се от блуза в морски жанр и плисирана пола, която става все по-къса и по-къса. Обувките с невисок ток и чорапи до коляното са наложителна част от униформата и се носят и през зимата. За да не падат чорапите надолу, девойките употребяват особено лепило.

Англия
 възпитаници Англия iStock/Getty Images
Училищният дрескод е доста непоколебим в Англия. Първите униформи са били сини. Считало се, че този цвят учи децата да бъдат проведени и спокойни (а и това е най-евтиният плат). Сега всяко учебно заведение има своя учебна униформа и знаци. Някои учебни заведения даже имат толкоз строги правила, че не разрешават на учениците да носят къси панталони в доста горещо време. Преди известно време момчета в едно учебно заведение стачкуваха, отивайки на учебно заведение с поли. След това доста учебни заведения вкараха унисекс униформи.-->
 
Австралия
 Австралия учебна униформа iStock/Getty Images
Австралийската просветителна система е заимствала доста неща от Англия. Училищните им униформи доста наподобяват на английските, единствено че са по-отворени и леки. Много учебни заведения изискват учениците да носят шапки заради доста горещия климат.

Куба
 Куба възпитаници iStock/Getty Images
В Куба има няколко разновидността на униформи: бяла блуза с жълти пола или гащеризон, и синя блуза с тъмносини пола или гащеризон. Те също имат бели ризи и червени сарафани или панталони със съответния детайл - вратовръзка, с която руските студенти са доста познати (макар че може да бъде както алена, по този начин и синя).

Индонезия
 Индонезия възпитаници iStock/Getty Images
В Индонезия цветовете на учебната униформа са разнообразни според от стадия на обучение. Горната част е постоянно бяла, само че долната може да бъде алена, тъмносиня или сива. Най-интересната част идва по-късно: откакто студентите устоят народен изпит, те честват своята „ независимост “, като нарисуват взаимно униформите си разнообразни цветове, употребявайки маркери и спрей багра.

Китай
 Китай ученички iStock/Getty Images
Китайските възпитаници имат няколко комплетка униформи: за празници и елементарни дни, за лято и зима. Ежедневните униформи за девойки и момчета са съвсем идентични и наподобяват доста на спортно облекло.

Гана
 гана iStock/Getty Images
Всички деца в страната са длъжни да носят униформа, само че в Гана, сходно на множеството африкански страни, има доста ниски приходи и високо равнище на беднотия измежду популацията. Така че закупуването на униформа е една от пречките, която не разрешава на доста деца да получат обучение. През 2010 година държавното управление популяризира униформи гратис в някои градове.

Виетнам
 Виетнам дреха учебно заведение ученички iStock/Getty Images
Дрескодът в началните и междинните учебни заведения е напълно елементарен, само че девойките от гимназията могат да носят бял народен костюм - " ао дай ". В някои учебни заведения девойките ги носят единствено при специфични мотиви и церемонии, а други изискват костюмът да се носи всеки ден.

Сирия
 
Children in ’s Rif Dimashq governorate receive school uniforms from military -
— Russia in India (@RusEmbIndia) Училищната униформа в Сирия беше изменена в по-ярки цветове (синьо, сиво и розово) доста преди военния спор заради политически аргументи. Той символизира желанието да живеем в мир в Близкия изток. Може би един ден...

Бутан
 Бутан iStock/Getty Images
Друга страна, в която учениците носят обичайната национална носия, е Бутан. Децата преди носели всички учебници и училищен принадлежности в облеклата, само че през днешния ден вървят с раници и други чанти. Все още обаче някои употребяват облеклата си, с цел да носят неща.

Южна Корея
.
In Daejeon City, South Korea, senior students in aviation at Paishi University take graduation photos at school, and the flight attendants stage uniforms and temptations to leave youthful memories.
— Ji Liang
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР