Битува мнението, че най-важното по време на полет е да

...
Битува мнението, че най-важното по време на полет е да
Коментари Харесай

10 неща, които е по-добре да не правите в самолета

Битува мнението, че най-важното по време на полет е да се оправим с аерофобията, страхът от хвърчене. Има обаче още няколко правила, към които би трябвало да се придържате, до момента в който сте в самолета. Може би те ще ви бъдат потребни и ще създадат вашия полет малко по-удобен.

Не се отхвърляйте от вода. Доколкото е известно, въздухът на борда е доста изсъхнал. Тъй като при всяко издишване тялото губи влагата, даже честото дишане може да докара до обезводняване. Затова запасете се с вода и подхранвайте организма си.

Не прекалявайсе с храната на самолета. Някои хора преяждат на самолета просто поради скуката. Сухият въздух и ниското налягане понижават вкусовите чувства с 15-30%, тъй че всичко ви наподобява несолено и неподсладено. Шумът от мотора също по този начин може да понижи вкусовите чувства, като издава всевъзможни разсейващи шумове. Някои самолетни компании заради тази причина пресоляват храната, което към този момент я прави нездравословна. Затова по-добре се нахранете преди самолета.

Не спете в миг, когато на мястото, където отивате е ден. В този случай ще бъде мъчно да се адаптирате към смяната на часовата зона. Пренавийте си часовника незабавно щом се окажете в самолета и " живейте " с него: пробвайте се да спите, когато нощта падне върху него.

Не поръчвайте газирани питиета. Газът в тялото под въздействието на рухване на налягането може да се усили с 25%, а по-късно ще се почувствате като балон.

Не спете от самото начало от излитането до кацането. Когато самолетът набира височина или се снижава, спадът на налягането към вас е по-бързо, усеща се изключително неприятно със заглъхване на ушите. Ако летите постоянно, знаете, че това е неприятно чувство. За да изравните налягането, можете да дъвчете дъвка, да дишате отмерено или да смучете бонбон. Опитайте се да не спите, в противоположен случай няма да можете да предприемете нужните ограничения и това е обвързвано със зашеметяване, леко намаление на слуха и кръвотечение от носа.

Не се напивайте. Алкохолът може да ви помогне да се отпуснете (особено в случай че се страхувате да летите) и да заспите. Но той ще утежни качеството на съня, ще докара до обезводняване, а махмурлукът в аероплан се претърпява още по-трудно, в сравнение с " на земята ". Изчакайте с използването на мощен алкохол досега, в който стигнете до точката, където отивате.

Не седете по време на целия полет. Ниското въздушно налягане в кабината може да забави кръвообращението в крайниците, което е рисково за образуването на кръвни съсиреци, изключително в краката. За да избегнете това, в случай че е допустимо, правете разходка из салона, опъвайте краката си. Просто седнете на пътеката, с цел да не се постанова да се движите през съседите. И в случай че доста ви се спи, пробвайте се да променяте позицията си толкоз постоянно, колкото е допустимо, и всякога, когато се разсъните, опитвайте да движите краката си и местете позата.



Не се стискайте през целия път. Разбира се, самолетната тоалетна не е най-удобната и чиста тоалетната в света, само че в случай че в действителност ви се върви - примирете се и отедете по потребност. Ако се сдържате дълго време, може освен да се получи сконфузна обстановка, само че и да получите зараза.

Опитайте се да не поръчвате чай или кафе. Работата е там, че те са вършат с вода от самолетния тръбопровод, който може да съдържа Е. coli. Не рискувайте - поръчвайте вода в бутилка, написа Блиц. И помолете да не ви поставят лед в напитките, защото за него също се употребява вода, която тече от самолетния кран.

Не докосвайте постоянно защитния колан. Смята се, че точно върху него се намира най-големият брой бактерии в целия аероплан. Разбира се, в един миг ще би трябвало да го затегнете, само че опитвайте да не го докосвате повече, в сравнение с е належащо.

Спомнете си тези елементарни препоръки и ще пътувате комфортно и безвредно!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР