Битовото отопление с използване на дърва се увеличава както в

...
Битовото отопление с използване на дърва се увеличава както в
Коментари Харесай

Все повече българи използват дърва за отопляване през зимата

Битовото отопление с потребление на дърва се усилва както в безспорна, по този начин и в относителна стойност. Това излиза наяве от данни, показани в Националната инвентаризация на излъчванията, оповестени от вестник " Монитор ". Като % от националното общо ползване на гориво за битово отопление се е нараснало от към 65% през 2000 година до над 76% през 2016 година
Преобладаващото ползване на дърва като източник на гориво за битово отопление би могло частично да е отражение на традиция и традиции, написа в Национална стратегия за възстановяване качеството на атмосферния въздух, която би трябвало да осъществим до края на 2024 година За тези жители, чиито витален стандарт е невисок обаче дървата за огрев може да съставляват „ желано гориво “: относително на ниска цена за закупуване и евентуално гратис, в случай че потребителите си го набират независимо от горите. Като цяло наподобява, че ниският стандарт на живот на хората - да вземем за пример при пенсионерите с ниски приходи, е повода, заради която потребителите употребяват дърва за отопление.
Голяма част от дървата за огрев, закупувани от семействата, се купува „ на трупи “ т.е. хората събират и транспортират дървата за огрев сами. В този случай няма механизъм, който да подсигурява, че дървата се съхраняват, с цел да изсъхнат преди използването им през идната година. Освен това, нормална процедура за множеството хора е да купуват дърва за огрев през есента, а не през летните месеци, което би дало известно време за изсъхване на дървото, преди да се употребява като гориво.
Проф. Никола Калоянов напомня, че при потреблението на дърва има 50%-60% загуби, които изхвърчат през комина. „ Другото е, че след време Европейски Съюз ще забрани потреблението на дърва за огрев, като ще се позволяват единствено дървесни боклуци като клони да вземем за пример, добити при очистването на горите ”, разясни специалистът.
Уредите с невисок клас на енергийна успеваемост, като печки вид “духалка ” употребяват доста количество сила, без да затоплят помещението дейно, а сметките излизат солени. Намаляването на стайната температура единствено с 1 градус смъква с 6 % месечната сметка за ток. През нощта отоплителните уреди е добре да работят на по-ниски градуси, само че не би трябвало да се изключват, тъй като изстиването на пространствата и повторното им стопляне ще се отразят в месечната фактура. При първичното си включване климатикът потегля с оптималната мощ, като цели постигане за доста малко време на определената температура, след което естествената му работа се реализира в поддържащ режим, написа още " Монитор ".
При потреблението на радиатори е добре да се слагат така наречен рефлектори зад отоплителните уреди, изключително в случаите когато са инсталирани на външна неизолирана стена. Те съставляват тъничък стиропор с алуминиево покритие и предотвратяват в известна степен енергийни загуби в жилището.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР