Битов скандал е причината за снощното убийство в Лесново, потвърдиха

...
Битов скандал е причината за снощното убийство в Лесново, потвърдиха
Коментари Харесай

Битов скандал е причината за снощното убийство в Лесново

Битов скандал е повода за снощното ликвидиране в Лесново, потвърдиха от Окръжната прокуратура в София. 60-годишен нападателен мъж е прострелял с нелегално оръжие 24-годишен юноша, след което 12 часа е бил барикадиран в дома си, оповестява "Дарик ".
В момента той е арестуван за 24 часа, като следва мярката му да бъде удължена.
Сигналът за свадата е постъпил в 19:20 ч. нощес, след което към селото са се отправили екип на Спешна помощ и на полицията в Елин Пелин. Те са открили, че простреляният млад мъж е умрял, изясни хронологията на събитията Юли Николов, заместник-директор на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи:
„ Веднага е образуван по-голям екип, защото по първична информация мъжът е нападателен и въоръжен и се насочва в незнайна посока. Установено е местонахождението му. Предприети са съответните дейности и е арестуван “, уточни Николов.
Задържането е станало към 06:00 ч. сутринта, без да има принуждение. Къщата на 60-годишния мъж е била обкръжена през цялата нощ, а съседите му са били евакуирани. Други потърпевши няма.
Оръжие без позволение е открито в къщата, стана ясно още от думите на наблюдаващия прокурор Ралица Донкова:
„ Не е открита информация изрично дали индивидът страда от психологично заболяване. Извършена е инспекция от полицията. Още първите часове. Няма данни да се води на доклад. Това не значи, че няма такава опция, заради което през днешния ден е назначена съдебно-психиатрична експертиза, която ще каже дали той страда, или не от психологично заболяване, и надлежно дали е бил вменяем. Извършени са съответните дейности в дома на мъжа, направено е претършуване, открити са гилзи, само че и там не мога да кажа детайлности, тъй като към момента специалистите не са се произнесли “, уточни Донкова.
От прокуратурата ще изискат непрекъсната мярка задържане под стража, като сега се води следствие за ликвидиране, а на по-късен стадий ще бъде прецизирано обвиняването, посочи още прокурор Донкова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР