Битов скандал и употреба на алкохол са довели до масово

...
Битов скандал и употреба на алкохол са довели до масово
Коментари Харесай

Очевидка за ужаса в Кюстендил: Страшно меле, дет се клаха! С бухалки, с мачете, голи до кръста!

Битов скандал и приложимост на алкохол са довели до всеобщо сборичкване пред заведение до Ларгото в центъра Кюстендил, при което беше погубен един човек и ранени петима други. Конфликтът е зародил сред младежи от ромския кв. " Изток " и от близкото село Слокощица. Това оповестиха на взаимен брифинг Окръжната прокуратура и Областната дирекция на полицията в Кюстендил.

Установен е убиецът – 19-годишен младеж от ромския квартал " Изток ", който е криминално проявен. Има три криминални прояви, две от тях са за телесни повреди. В момента властите го издирват. Това уточни началникът на Областната дирекция на полицията ст. комисар Илиян Стамболийски.
Досега са задържани осем души. Иззет е газов пистолет. Заведението ще бъде проверено прецизно. В ромския квартал няма блокада, а сили на жандармерията.
" Това е битов инцидент, завършил с криминално престъпление - не може да се говори за етническо напрежение ", обяви окръжният прокурор на Кюстендил Камелия Стефанова, цитирана от БНР.

Циганска банда от клана Гольовците е предизвикала мелето с убийство в Кюстендил, а тарторът на фамилията...

Масовото сбиване между група роми и посетители на заведение в центъра на Кюстендил стана тази сутрин около 7.30 часа. Мъж, за когото неофициално се коментира, че е на 35 години, е починал, а други петима са пострадали. Един от ранените е закаран в " Пирогов " в София. Той е с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота, съобщи за " Хоризонт " говорителят на болницата Мария Пойразова.
В сбиването са използвани ножове и твърди предмети.

Само в БЛИЦ! Кюстендилци издивяха заради циганското убийство с много ранени! (СНИМКИ)

" Голи до кръста, с бухалки ли, с мачете – не ги разбирам и аз, но е било много страшно ", разказа жена за станалото.
Друга жена разказа: " Чу се един изстрел, само един, момчетата побягнаха надолу пред ГУМ, по тротоара надолу, и долу вече стана голямото меле, дет се клаха. Като минахме оттам две деца се търкаляха и другите линейките ги натовариха ".
Според собственика на заведението Тони Селнички сбиването е предизвикано от ромите.

МВР издирва циганите от убийството в Кюстендил
Оперативно-следствена група и криминалисти правят оглед на мястото на сбиването, което е продължило и в района на джамията " Ахмед бей " и към кооперативния пазар. Работата по случая продължава.
Пред хирургичното отделение на кюстендилската болница веднага се събраха десетки роми от кв. " Изток ", за да разберат кои са ранените им съкварталци. Появиха се и двамата братя Сашо и Стоян Игови от известния ромски клан Гольовците.
Над 100 кюстендилци, организирани в социалните мрежи, излязоха на кръговото кръстовище при Градския плаж, за да изразят недоволство по повод масовото сбиване. Те не скриха, че в града има потенциално напрежение с ромското население и институциите не си вършат работата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР