Биткойните са кулата на смъртта“ за инвеститорите и неизбежният им

...
Биткойните са кулата на смъртта“ за инвеститорите и неизбежният им
Коментари Харесай

Прогноза: Биткойнът е кулата на смъртта за инвеститорите

Биткойните са „ кулата на гибелта “ за вложителите и неизбежният им колапс ще провокира последствия, сравними с термоядрена гърмеж, предвижда президентът на капиталовия фонд Patriarch Equity Ерик Шифър.

Според него излизането на биткойна на пазара за фючърси ще изостри проблемите на вложителите, предава „ Дейли експрес “.

В момента виждаме финансов балон, който надминава „ Кризата с лалетата “. Криптовалутата ще е най-голямата опасност за финансовия пазар през 21 век, счита Шифър.

„ Кризата с лалетата “ (или „ Лалеманията “) е първият стопански срив преди 375 година в Холандия, провокиран от продажбата на облигации за луковици, които още не са създадени – фючърсни покупко-продажби, които тогава се наричали „ търговски вятър “. В пика на лалеманията са продадени 99 луковици за галактическата сума от 9 млн. евро днешни пари. Едно и също лале е препродавано толкоз пъти, че към този момент няма значение дали съществува действително. Така се стига до срив на пазара - цената пада с 95% и повлича всички притежатели на акции за луковици.

Шифър предвижда, че хората ще бъдат шокирани, когато се опитат да извърнат своите биткойни в друга форма на ликвидност.

Американската комисия за търговия със стокови фючърси позволи на 1 декември търговията с  биткойни на Чикагската опционна борса (Chicago Board Options Exchange, CBOE). Търговията стартира на 10 декември. На 18 декември започваха търгове и на Чикагската стокова борса (CME).

На 17 декември биткойнът трансферира следващ психически предел – 20 000 $. От началото на годината цената на криптовалутата е повишена повече от 20 пъти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР