Биткойнът се търгува на най-ниското си ниво от средата на

...
Биткойнът се търгува на най-ниското си ниво от средата на
Коментари Харесай

Буря на криптопазара, биткойнът падна до най-ниското ниво от март

Биткойнът се търгува на най-ниското си равнище от средата на март.

Волатилността, провокирана от ниската ликвидност, продължава да визира пазарите на криптовалути, заяви CNBC.

В четвъртък (11 май) биткойнът падна под границата от 27 000 $, по данни на CoinDesk. Това е най-ниското му равнище от 17 март насам.

В момента криптопазарите са изправени пред редица проблеми, в това число ниска ликвидност, репресии против промишлеността от страна на регулаторните органи в Съединени американски щати и макроикономически терзания.

Биткойнът е повишен с към 59% тази година, само че цените остават нестабилни, като ниската ликвидност изостря придвижванията нагоре и надолу.

Клара Медали, шеф на отдел " Изследвания " в Kaiko, съобщи, че се следи " незабравим спад в дълбочината на пазара " на биткойн.

Възможно е обстановката с ликвидността да се утежни още, откакто организация Bloomberg заяви, че Jane Street и Jump Crypto, двама от най-големите маркет мейкъри на криптовалути, се отдръпват от търговията с криптовалути в Съединени американски щати, защото регулаторите не престават репресиите си против релативно новата промишленост.

" Въпреки че към момента не е явен катализаторът на внезапния спад, волатилността е предстояща поради актуалното положение на ликвидността ", добавя Медали.

Ликвидността е огромен проблем за криптопазарите след затварянето на Silvergate и Signature Bank - две основни платформи, които хората използваха, с цел да купуват на криптопазара.

Контролът от страна на американските регулаторни органи върху промишлеността на цифровите валути се ускори след срутва на криптоборсата FTX предходната година.

През март Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати предизвести американската криптоборса Coinbase за евентуални нарушавания на закона за скъпите бумаги. Главният изпълнителен шеф на Coinbase Брайън Армстронг съобщи, че компанията се приготвя за дългогодишна правосъдна борба със SEC.

Същият месец Комисията за стокови фючърси и търговия съобщи, че криптоборсата Binance е нарушила разпоредбите за търговия.

Криптоиндустрията е в борба с американските регулатори, като упреква SEC и държавното управление на Съединени американски щати, че не са определили ясни правила, разяснява CNBC.

Междувременно самата биткойн мрежа се сблъска с претоварване през последните дни, като предходната седмица Binance беше принудена краткотрайно да спре тегленето на биткойни.  

Таксите за транзакции скочиха тази седмица и въпреки че понижават, към момента остават на високи равнища.

Първоначалната мрежа на биткойн не е проектирана да обработва транзакции с огромен размер, добавя CNBC.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР