Биткойнът се обезценява с близо 6% след информация, че южнокорейски

...
Биткойнът се обезценява с близо 6% след информация, че южнокорейски
Коментари Харесай

Цената на биткойна се срина с 6%

Биткойнът се обезценява с близо 6% след информация, че южнокорейски прокурори са нахлули в петък в офисите на най-голямата в страната електронна борса за търговия с криптовалути - Upbit, оповестяват локални медии.
Офисите на Upbit бяха атакувани от Корейското финансово разузнаване, Комисията за финансови услуги и полицията в Сеул предвид на подозрения за машинация. Твърдението е, че Ubpit е отчитала погрешно размера на средствата, които има. Също по този начин се твърди, че най-голямата по размер на търговия борса за криптовалути в Южна Корея е продавала цифрови валути на своите клиенти, които тя в действителност не е имала. "Ние успяхме да си осигурим твърдите дискове и счетоводните книги на компанията чрез тяхна конфискация. Очаква се анализът да отнеме дни ", показаха от прокуратурата, предава БНР.
Информацията провокира вълна от продажби на разнообразни криптовалути, като цената на биткойн се намали с близо 6% към триседмично дъно от 8512 щатски $, падайки под психическото равнище от 9000 $ за пръв път от началото на месеца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР