Биткойнът поевтинява за втори пореден ден в четвъртък, като загубите

...
Биткойнът поевтинява за втори пореден ден в четвъртък, като загубите
Коментари Харесай

Биткойнът поевтиня, криптопазарът изгуби стотици милиарди

Биткойнът поевтинява за втори следващ ден в четвъртък, като загубите на цифровата валута надминаха 10% за последните 48 часа, изтривайки стотици милиарди долари от криптопазара.

Към 14:20 часа българско време биткойнът поевтиня до 31 797,81 $, което е спад със 7,79% за последните 24 часа. Така цифровата монета падна под равнището от 33 хиляди $ за първи път от 13 януари насам, сочат данни на уеб страницата CoinDesk.

Етериумът, която е втората най-голяма криптовалута по пазарна капитализация, регистрира спад от над 10% за последните 48 часа.

За същия интервал общата пазарна стойност на всички криптовалути се намали с над 100 милиарда $.

Тези резултати идват на фона на относително позитивните вести за биткойна, който нарастна с над 150% през последните три месеца. В сряда капиталовият колос BlackRock удостовери пред Комисията за скъпи бумаги и борсина Съединени американски щати (SEC), че прибавя биткойн фючърси като допустима инвестиция в двата си фонда. Това е следващият знак, че институционалните вложители обръщат от ден на ден внимание на цифровата валута.

Според последователите на биткойна, положителното му показване напоследък се дължи най-малко частично и на това, че той е евентуален актив леговище и хедж против инфлацията.

Наскоро от JPMorgan предвидиха, че биткойнът може да доближи до 146 хиляди $. Стратези от капиталовата банка банка обаче разясниха, че това може да се случи единствено в случай че криптовалутата стане доста по-малко волатилна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР