Биткойнът определено е най-обичаната и най-мразената криптовалута в света. Някои

...
Биткойнът определено е най-обичаната и най-мразената криптовалута в света. Някои
Коментари Харесай

Сагата биткойн: поглед към паденията и възхода на най-популярната криптовалута в света

Биткойнът несъмнено е най-обичаната и най-мразената криптовалута в света. Някои го считат за " балон " и " въздух под налягане ", други споделят, че вреди на земята, трети го не разрешават и жигосват, четвърти и пети го възхваляват и даже одобряват за национална валута. Как обаче най-популярната криптовалута в света съумя да премине през дребни и огромни спадове и ударни изкачвания? Отговор на този въпрос търси News BTC.

Кратък урок по история

Всички знаем силата, с която през днешния ден се водят диспути за новите тип и приложимост на парите. Но преди този момент, криптовалутата е изобретена през 2008-а година от незнаен човек или група хора, употребяващи името Сатоши Накамото. Биткойнът стартира да се употребява през 2009-а, когато " валутата " е пусната като програмен продукт с отворен код. Биткойните са основани като премия за развой, прочут като " копаене ".

Биткойнът има една от най-нестабилните търговски истории. Първото огромно нарастване на цената на криптовалутата се случи през 2010-а година, когато цената на един биткойн скача до $0,08. Днес същата тази монета коства към $54 000. И това безусловно раздруса познатия ни свят на финансите.

Възходи и падения, положителното и неприятното

Биткойнът се сблъска с доста възходи и падения през годините, наред със забрани и доста дребни неуспехи. Криптовалутата означи голям пробив през 2017-а година, когато притегли и голямо внимание върху себе си. Стигна се до там, че даже медийни изявления и изявления на разнообразни персони оказваха въздействие върху цената. Илон Мъск и Джак Дорси са част от тези хора.

Цената на биткойна от май 2020-а година се е нараснала с близо 300%

След това пристигнаха възбраните. Към днешна дата в действителност доста страни са забранили или са се пробвали да забранят " копането " на биткойн монети с претекстовете, че този развой въздейства отрицателно върху околната среда.

Китай постоянно заема позицията, че добивът на криптовалути е " извънредно нездравословен " и цялата тази нова промишленост заплашва устрема на страната към въглеродна индиферентност. Други страни считат, че криптовалутата би трябвало да бъде контролирана, с цел да бъдат избегнати доста и разнообразни финансови злоупотреби.

От другата страна на монетата се намират Ню Йорк и Ел Салвадор, които направиха криптовалутите и най-много биткойна главен приоритет. Битката продължава и спечелилият ще стане явен в бъдеще. А дали цената ще претърпи нов срив или ще се увеличи още повече? Това към момента никой не може да каже сигурно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР