Биткойнът е на прага на пазарна капитализация от 1 трлн.

...
Биткойнът е на прага на пазарна капитализация от 1 трлн.
Коментари Харесай

Биткойнът на прага на пазарна капитализация от 1 трлн. долара

Биткойнът е на прага на пазарна капитализация от 1 трлн. $, откакто ралито през последните докара до внезапно повишаване на криптовалутата, съобщи Блумбърг

Най-популярната цифрова монета е добавила 415 милиарда $ към пазарната си оценка от началото на 2021 година, като към 11:40 часа българско време тя се равнява на 982 милиарда $ при цена на биткойн от 52 732 $, сочат данните на Coindesk.

„ FOMO - страхът да не изпуснеш нещо, може да е измежду аргументите за ралито “, споделя Шейн Оливър, началник на отдела за капиталова тактика на AMP Capital Investors Ltd., като прибавя, че „ че актуалните условия на лесни пари от централните банки са подкрепили търсенето “.

Този месец производителят на електрически коли Tesla разгласи, че е вложил в биткойн на стойност 1,5 милиарда $, което откри пътя на криптовалутата към корпоративните среди в Съединени американски щати.

„ Ако фундаментите на фирмите бъдат обвързани с придвижванията на биткойн, тъй като те са се трансформирали в спекулатори, ще навлезем на територията на балон, преди да сме го осъзнали “, споделя Крейг Ерлам от Oanda.

Същевременно с това основният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск отбрани най-малко отчасти решението на компанията да придобие биткойн за над 1 милиарда $, като написа в twitter, че криптовалутата е просто „ не толкоз глупава форма на ликвидност, колкото парите в брой “ и добави, че решението на Tesla не рефлектира непосредствено персоналното му мнение за биткойна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР