Биткойн си възвърна интереса от страна на инвеститорите(снимка: CC0 Public

...
Биткойн си възвърна интереса от страна на инвеститорите(снимка: CC0 Public
Коментари Харесай

Биткойн поскъпва по-силно от златото през 2023 г.


Биткойн си възвърна интереса от страна на вложителите
(снимка: CC0 Public Domain)

Първото тримесечие на 2023 година , през което биткойн д обави 72% към цената си, дава обещание да бъде най-успешното за известната криптовалута през последните две години, сочи статистиката .

Ценовото показване на биткойн надмина това на Nasdaq 100 и златото, като показателят се увеличи с 15% за интервала януари-март, а златото с 9%. След биткойн, други криптовалути също нарастнаха, в това число етериум, която добави 50% към цената си.
още по темата
В началото на годината цената на биткойн се колебаеше към границата от 16 000 $, а през вчерашния ден доближи 28 000 $. В резултат на това пазарната капитализация на най-голямата криптовалута надвиши 542 милиарда $.

Положителната динамичност на биткойн върви в крайник с икономическата обстановка в Съединените щати: вложителите чакат Фед да забави растежа на главния лихвен % през тази година, което се отразява позитивно на цената на други рискови активи, защото инфлацията също се забавя, отбелязва MarketInsider.

Друг позитивен фактор, колкото и да е необичайно, беше колапсът на обвързваните с криптовалутите банки Silicon Valley Bank и Signature Bank – Федералният запас се зае да отбрани своите клиенти и биткойн още веднъж стартира да притегля инвиститори.

В композиция с ниския показател на потребителските цени, самата цена на биткойн се трансформира във фактор за завръщането на търговците на дребно в бранша на криптовалутите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР