Биткойн продължава да привлича вниманието на институционалните инвеститори в по

...
Биткойн продължава да привлича вниманието на институционалните инвеститори в по
Коментари Харесай

Най-голямата банка в света купува Биткойн

Биткойн продължава да притегля вниманието на институционалните вложители в по света като от ден на ден финансови колоси стартират да навлизат в крипто пространството.

JPMorgan Chase, най-голямата банкова институция в света (като изключим четирите национални банки на Китай), неотдавна разкри своята инвестиция в спот Биткойн ETF, според декларация , подадена до SEC.

Тази вест, оповестена в петък, разкрива каузи на JPMorgan в спот Биткойн ETF, ръководени от индустриални колоси като BlackRock, Bitwise и Fidelity. Общата стойност на вложенията на банката в спот Биткойн ETF сега надвишава $1 милион.

Това е ненапълно изненадващо, изключително като се има поради общественият песимизъм, изразен от основния изпълнителен шеф на JPMorgan, Джейми Даймън, към Биткойн. Въпреки запасите на Даймън, които бяха изразени от предходната година, банката влага интензивно след утвърждението на Биткойн ETF през януари 2024 година

Спот Биткойн ETF се обрисуваха като значима тематика за полемика във финансовия пейзаж през 2024 година Тяхното утвърждение през януари означи крайъгълен камък и от този момент те набраха мощ, демонстрирайки незабравим триумф. Трябва да се означи, че Wells Fargo, третата по величина банка в Съединените щати, също разкри своитете вложения в спот Биткойн ETF в петък.

Тези Биткойн ETF оферират на вложителите излагане на придвижването на цените на BTC, без да се постанова директна благосъстоятелност, като по този метод съставляват атрактивна алтернатива за диверсификация на портфейла. JPMorgan Chase се причислява към редиците на водещите банки, които включват Биткойн в своите оферти, употребявайки наличието на спот ETF като стратегическа входна точка.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР