Биткойн приключи една основополагаща година с доста труден последен месец. Най-голямата

...
Биткойн приключи една основополагаща година с доста труден последен месец.
Най-голямата
Коментари Харесай

Биткойн завърши експлозивна 2021 г. с декемврийски хленч

Биткойн завърши една основополагаща година с много сложен финален месец.

Най-голямата криптовалута по пазарна стойност завърши декември с 19% спад, най-голямата ѝ месечна загуба от май. Това беше и най-лошият декември от 2013 година насам. А напредъкът ѝ от 60% през 2021 година бележи най-малката ѝ облага за година от 2015 година, когато се повиши с 36%. В петък монетата падна с цели 3,5%, преди да се възвърне ненапълно, с цел да се търгува на към 46 300 $ към 17:00 часа. в Ню Йорк.

Биткойн имаше невероятна година, откакто токенът и по-широкият крипто свят навлезе още повече в мейнстрийма и притегли повече внимание от страна на финансовите експерти и обществеността като цяло. Тези, които следят ежедневните придвижвания на биткойн, споделят, че всичко е обикновено – монетата е известна със своята волатилност и тази година се оказа също толкоз нестабилна, колкото и всяка друга.

„ Виждаме малко по-голяма волатилност “, сподели в изявление за Bloomberg Крис Гафни, президент на международните пазари в TIAA Bank. " Това е умозрителен актив. "

Биткойн стартира 2021 година с гръм и тропот, като бързо означи нови върхове, защото от ден на ден вложители – изключително известни институции на " Уолстрийт " – се интересуваха от него като умозрителен актив или като хеджиране против възходящите цени. Други позитивни развития, в това число стартирането на първия борсово търгуван фонд в Съединени американски щати, проследяващ фючърси на биткойн, също помогнаха за повишението му през годината. В международен мащаб повече от 20 милиарда $ бяха вложени в крипто борсово търгувани артикули през ноември - което е връх, съгласно ETFGI, изследователска и консултантска компания. Активите са се нараснали с почти 550% през годината досега, по отношение на 3,1 милиарда $ в края на предходната година, се споделя в отчет на компанията.

„ Това, което издигна биткойн над 20 000 $, беше този фактор на неспокойствие, че „ О, Боже, това не е просто група деца “. Истинско е. Институциите ще вършат стратегически разпределения в биткойн, тъй като той е с лимитирано предложение, единствено ще се покачва “, сподели Майкъл Първес, основен изпълнителен шеф и създател на Tallbacken Capital Advisors. „ Следващият стадий от този тип несигурно юношество на биткойн ще изисква освен това от това. "

Биткойн видя тежки състресения, откогато доближи най-високата си стойност от близо 69 000 $ при започване на ноември. Отчасти, настояват анализаторите, това е поради терзания по отношение на по-големия регулаторен надзор по целия свят. Но също по този начин монетата губи господството си към други по-малко известни нови валути, които получиха известност с разширението на крипто екосистемата тази година. Сред най-големите криптовалути, Binance Coin регистрира най-хубава възвръщаемост, добавяйки почти 1300% през 2021 година

Мат Мали, основен пазарен пълководец за Miller Tabak + Co., споделя, че неустойчивостта на биткойн в края на годината може да е резултат от това, че вложителите изхвърлят непечелившите покупко-продажби.

„ Институционалните вложители обичат да усилват огромните си участия в края на годината и да понижават (или в някои случаи да изхвърлят) своите губещи такива “, написа той в записка тази седмица.

Печалбите на биткойн за годината остават впечатляващи и не се показват толкоз зле, колкото по време на минали спадове. Неговият спад от 30% от максимума не е толкоз фрапантен, колкото други спадове, които е претърпял. Средният спад от рекорден е към 46%, съгласно Bespoke Investment Group. Оттеглянето на биткойн в средата на годината беше още по-лошо, като монетата падна с повече от 50% при най-ниското си равнище.

Гледайки напред, доста вложители чакат цените да се възстановят и в последна сметка да доближат нови върхове. Дивите съмнения на пазара допускат, че може да се случи и в двете направления.

„ Очакваме биткойн да продължи да се показва добре. Предизвикателствата включват устойчива инфлация и по-широко разбиране на вложителите поради множеството информация, както и по-широката макро среда “, пишат Мартин Гаспар и Катрин Уеб от CrossTower Research. „ Инвеститорите от ден на ден схващат неповторимата добавена стойност на биткойн. ”
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР