Биткойн поскъпна драматично по време на търговията в понеделник до

...
Биткойн поскъпна драматично по време на търговията в понеделник до
Коментари Харесай

Биткойнът подгони $20 000

Биткойн нарастна трагично по време на търговията в понеделник до нов рекорден връх и към този момент насочва взор към значимата психическа преграда от $20 000, съобщи Нова Телевизия.

Водещата криптовалута нарастна с над 8% до $19 835, подминавайки някогашния рекорден връх към 19 783 щатски $, доближат на 17-и декември 2017-а година, съгласно данните на компанията CoinDesk.

Така в границите на отминаващата година биткойн към този момент нараства с над 150%, намирайки поддръжка от мощния инвеститорски риск вкус на финансовите пазари на фона на невиждани фискални и парични тласъци. В същото време има апетит за финансови активи, възприемани като устойчиви на инфлация.

Засилват се и упованията, че криптовалутите ще завоюват все по-масово разбиране от обществото. Повод за серията информации, че редица централни банки, в това число ЕЦБ, обмислят стартирането на лични цифрови валути. По-рано през днешния ден шефът на ЕЦБ Кристин Лагард  Кристин Лагард Кристин Лагард - френски правист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в Съединени американски щати и Франция. От 1981 се разгласи в поддръжка за въвеждането на цифрово евро.

Подкрепа за днешното мощно повишаване на биткойн евентуално оказа и новината, че Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в публично ще номинира Джанет Йелън за финансов министър на Съединени американски щати.

През предишния месец компанията за онлайн разплащания PayPal пък разреши на своите клиенти търговия с криптовалути и разплащане с тях.

"Моментът на биткойн настъпи ", сподели Гай Хирш, ръководещ шеф за Съединени американски щати на платформата за търговия eToro, който уточни и присъединяване на от ден на ден огромни финансови институции в покупките на криптовалути като една от аргументите за тяхното внезапно повишаване през последните седмици. "Това възходящо рали към момента има опция да продължи ", счита той, представен от Блумбърг.

Междувременно пазарната капитализация на биткойн към този момент нараства със 170% от началото на годината, като през днешния ден доближи към 359,9 милиарда щатски $.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР