Биткойн е подходящ актив да вложите парите си, ако сте

...
Биткойн е подходящ актив да вложите парите си, ако сте
Коментари Харесай

Експерт разкри: Ако сте между 25 и 35 години, инвестирайте точно в този актив

Биткойн е подобаващ актив да вложите парите си, в случай че сте млад вложител на възраст сред 25 и 35 години, съгласно милиардера Тим Дрейпър, представен от изданието FOX Business в сряда. Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация има обща стойност 157.5 милиарда $ съгласно CoinMarketCap.com, представен от money.bg.

Дрейпър счита, че това е ключът за милениали, които желаят да се уверят, че имат задоволително пари за пенсиониране.

"Гледате биткойна и си казвате: "Ей, това е ужасно, тъй като това не е Oldsmobilе-а на татко ми ", разяснява Дрейпър в телевизионното предаване FOX Business. "Банковата ни система е Oldsmobile, освен това остарелият Oldsmobile. "

Дрейпър упрекна банковата система, че слага милениали в задължения в размер на стотици хиляди долари.

"Нещата не работят доста добре за младите ", добави Дрейпър. "С актуалните заплати те не могат да го изплащат. Това е в действителност сложен миг и те станаха наематели, а не купувачи, тъй като по този начин им се постанова. "

Поради това Дрейпър показва биткойна като алтернатива за вложение в нещо "децентрализирано ".

"Започнете да изграждате своята империя в новия модел, който не изисква да плащате 2.5 до 4 % всякога, когато прекарате кредитната си карта в някоя банка или на друго място и не изисква всички тежки и тежки правила, които имаме всички, обвързани с $ ", стимулира се още Дрейпър.

"Мисля, че в случай че в действителност желаете да поставите нещата в ред, би трябвало да погледнете към биткойна или друга криптовалута ".

Дрейпър подсети на милениали, че това, което може би е работило за "баща им или дядо им ", няма да работи за тях. Той сподели, че спестяването на пари - "пени по пени ", няма да работи за подсигуряване на спокойни старини, както е работило за нашите родители.

"Ако си милениали, то света е пред теб ", сподели Дрейпър. "Как ще наподобява бъдещето? Вече няма да бъде локално. Ще бъде световно. Няма да бъде обвързано с географските граници. Ще бъде отворено. "

И въпреки всичко, макар ентусиазма на Дрейпър, милениали и други евентуални купувачи би трябвало да са наясно, че биткойнът - съвсем от основаването му - е извънредно изменчив.

Криптовалутата има приблизително равнище на променливостта от 63 % за последните шест месеца. Само погледнете представянето му през януари в действителни числа, когато пазарът още веднъж отвори. На 2-ри януари биткойнът бе при равнище от 6 867.49 $. Само 16 дни по-късно той доближи равнища на търговия от 9 134.48 $. Към днешна дата най-голямата криптовалута се разменя при равнища от 8 635.98 $.

Съединени американски щати, Китай и надпреварата за цифрова валута

Но Дрейпър има вяра, че най-лесният метод за присъединяване в международната икономическа система е "да може да се движи свободно и да движи свободно капитала и богатствата по целия свят ".

Биткойнът е цифрова валута, която не е обвързана с никоя банка или държавно управление. Подобно на паричните средства, той разрешава на потребителите да харчат или получават пари анонимно; сходно на други услуги за онлайн разплащане, също по този начин им разрешава да вършат това по интернет. Има и други виртуални валути, само че биткойнът е най-популярният.

Биткойните са главно линии на компютърен код, който се записва в блокчейна всякога, когато пътува от един притежател към различен. Сделките могат да се правят анонимно, което прави валутата известна измежду либертарианците, техно запалянковците, спекулантите и нарушителите.

Не всички обаче са съгласни с възхваляването на криптовалутата от Дрейпър. Всъщност Нуриел Рубини, икономистът, прочут като доктор Дум, който тъкмо предвижда финансовата рецесия през 2008 година, сподели на банковия комитет на Сената в края на 2018 година, че криптовалутата съставлява "майката на всички измами ".

Според отчет на Coincodex Съединени американски щати е измежду водещите страни по дял на потребителите на биткойни. Стойността на един биткойн сега се движи към 8 672 $.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР