Биткойн (BTC) и други дигитални активи, като Tether (USDT), в

...
Биткойн (BTC) и други дигитални активи, като Tether (USDT), в
Коментари Харесай

Биткойн се продава на Binance.US за $27,000 – каква е причината?

Биткойн (BTC) и други цифрови активи, като Tether (USDT), сега се търгуват с 8% отстъпка в Binance.US.

Тази обстановка произтича от проблеми с ликвидността на платформата след правосъдно дело, заведено против нея от Комисията по скъпи бумаги и фондовс тържища на Съединени американски щати (SEC).

Данните , получени от Binance.US, разкриват, че все още на писане на публикацията BTC се търгува на цена $27,700, което е с към $2,500 по-малко спрямо други конкурентни платформи като Coinbase, Kraken, BitStamp и други.

По същия метод тази отстъпка е явна и при други цифров активи като Етериум (ETH), USDT , Solana (SOL) и други, както сочат данните на Coingecko.

След като на 5 юни SEC подаде иск против Binance.US, пазарната дълбочина на платформата понижа с близо 80% заради излизането на маркетмейкърите от платформата.

В отговор на тези правни проблеми борсата спря да приема депозити в щатски долари, откакто банковите ѝ сътрудници ненадейно прекратиха каналите си за заплащане.  

Вследствие на това Binance.US мина към платформа, която се занимава единствено с криптовалути. Според компанията за блокчейн разбори Kaiko този проблем доста е засегнал репутацията на Binance.US, което е довело до спад на пазарния дял с под 1%.

Оттогава насам борсата изпитва забележителна волатилност при двойките си в щатски долари, като на 21 юни BTC се повиши до $138,000. Преди това през май Биткойн се търгуваше с 3% отстъпка.

Въпреки това активите, свързани със постоянни монети като USDT и USDC , се търгуват на постоянни цени, както сочат данните на Coingecko.

В отговор на опасенията по отношение на отклоняването на USDT от обвързаността му с щатския $, основният механически шеф на Tether Паоло Ардоино засегна този въпрос.  

Той акцентира, че отклонението е характерно за Binance.US, където общият спред от -8% наподобява визира всички криптовалути в платформата.

Ардоино изясни тази обстановка с продължаващите правни провокации, пред които е изправена Binance.US, като уточни, че сега може да има по-малко маркетмейкъри, искащи да вършат арбитраж.  

Той съобщи :

Освен това основният механически шеф на Tether посочи:  

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР