Биткойн борсово търгуваните фондове (ETF) са важна тема на обсъждане

...
Биткойн борсово търгуваните фондове (ETF) са важна тема на обсъждане
Коментари Харесай

SEC най-вероятно ще одобри предложението за Биткойн ETF на Grayscale според JPMorgan

Биткойн борсово търгуваните фондове (ETF) са значима тематика на разискване за нескончаем интервал от време. Неотдавнашното развиване на продължаващата правосъдна борба сред Grayscale и Комисията за скъпи бумаги и тържища (SEC) изведе този диалог на напред във времето.

Решението на федералния съд да инструктира SEC да преразгледа заявката на Grayscale за Биткойн ETF докара до увеличение на спекулациите.

В скорошен отчет на JPMorgan се изрича съмнение, че SEC може да се окаже принудена да утвърди голям брой спот ETF за Биткойн, като разполага с лимитирани други възможности.

Перспективата на JPMorgan се простира оттатък съответния случай на Grayscale. Те настояват, че в случай че SEC отхвърли други заявки за спот ETF за Биткойн , откакто утвърди това на Grayscale, това може да докара до обилни разстройства.

Според анализаторите, ръководени от Николаос Панигирцоглу, сходно решение би наложило SEC да се откаже от предходните си утвърждения на фючърсни фондове за Биткойн – ход, който наподобява неистински. Следователно разумното решение е да се одобрят тези ETF.

Въпреки годините на отводи, SEC изчерпват основанията за отвод на спот Биткойн ETF, изключително когато фючърсните артикули работят безпроблемно. Пробивът с Grayscale може скоро да проправи пътя на вложителите към пряк достъп до Биткойн посредством техните брокерски сметки.

Въпреки че SEC към момента не е трансформирала внимателната си позиция, неотдавнашното решение на Grayscale несъмнено изостря обстановката.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР