Битките в главния южен град на Газа Хан Юнис продължават,

...
Битките в главния южен град на Газа Хан Юнис продължават,
Коментари Харесай

Израелската армия съобщава за 11 убити екстремисти в Хан Юнис

Битките в основния южен град на Газа Хан Юнис не престават, до момента в който проливните дъждове разселиха хората на север.

Жителите оповестяват за тежък въздушен и танков огън в Хан Юнис, който се трансформира в на Израел против " Хамас " и към две съществени лечебни заведения там.

" Хамас " твърди, че са изстреляли противотанкова ракета против израелски танк. Израелската войска пък заяви, че през последните 24 часа е умъртвила минимум 11 екстремисти, които са се опитвали да заложат експлозиви покрай войски и други, които са стреляли с пушки и ракетни гранати по бойци в Хан Юнис.

Палестинската формация " Ислямски джихад ", съюзена с " Хамас ", съобщи, че нейни бойци се борят с израелските сили в региона и са изстреляли ракети против Израел.

Министерството на здравеопазването в Газа заяви, че израелските удари са нанесени наоколо до болница Ал-Амал и най-голямото функциониращо здравно заведение на юг, болница Насър.

Израелската бомбардировка компрометира опазването на здравето и заплашва живота на лекари, пациенти и разселени хора, сподели представителят на министерството Ашраф Ал-Кидра.
 Стотици бягат от лечебните заведения, до момента в който Израел стяга обръча към Хан Юнис
Стотици бягат от лечебните заведения, до момента в който Израел стяга обръча към Хан Юнис

Голямата израелска атака в западния регион продължава

Израелските военни споделят, че са в контакт с шефовете на лечебните заведения и медицинския личен състав по телефона и на място, с цел да се уверят, че работят и са налични. Израел твърди, че Хамас работи в и към медицинските заведения - обвиняване, което групата отхвърля.

В решение от петък само че подреди на Израел да предотврати актове на геноцид против палестинците и да направи повече, с цел да помогне на цивилните. Министър-председателят Бенямин Нетаняху сподели по-късно, че войната, ориентирана към елиминирането на Хамас, ще продължи.

Около 26 257 палестинци са били убити и близо 65 000 ранени до момента, в това число 174 убити през последните 24 часа, оповестиха здравните управляващи в Газа в събота. По-голямата част от 2,3-милионното население на анклава е разселено.

Жители и бойци на Хамас оповестиха за борби в събота в централните и северните елементи на анклава, където пороен дъжд наводни палатките на разселените, принуждавайки някои да търсят различен заслон измежду нощ.

В Рафа, където повече от половината поданици на Газа в този момент се крият в приюти и палатки, Министерството на здравеопазването на Газа сподели, че израелски въздушен удар е умъртвил трима души в къща там.

Засега няма коментар от израелската войска.
 Реакции на решението на Международния съд за войната на Израел в Газа
Реакции на решението на Международния съд за войната на Израел в Газа

" Хага, Шмага ", сподели Израелският министър на националната сигурност Итамар Бен-Гвир
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР