Битката за власт в Либия достигна столицата Триполи. Силите на

...
Битката за власт в Либия достигна столицата Триполи. Силите на
Коментари Харесай

Кризата в Либия се задълбочава, опитите за дипломация без резултат

Битката за власт в Либия доближи столицата Триполи. Силите на маршал Халифа Хафтар са завладяли бившето интернационално летище на града и още две обитаеми места и не престават офанзивата си против държавното управление, прието от Организация на обединените нации.

 © БГНЕС
Генералният секретар на Световната организация Антониу Гутериш напусна Либия след безрезултатни договаряния с маршал Хафтар, който се държал " предизвикателно ".

Съветът за сигурност прикани източнолибийските сили да прекратят офанзивата си, която заплашва стабилността на Либия.
Кристоф Хойсген - ротационен ръководител на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации: Съветът също по този начин приканва всички сили да намалят и прекратят военната интензивност. Не може да има военно решение на спора.
Международно приетото държавно управление в Триполи приготвя града за защита. За удържане на столицата са пристигнали въоръжени групировки от Мисрата. Те изиграха забележителна роля при свалянето на Кадафи и освобождението на град Сирт от " Ислямска страна ". Авиацията на Триполи е нанесла удари против Либийската национална войска на 80 км южно от столицата.

Маршал Хафтар е отклонил предложение на генералния секретар на Организация на обединените нации за среща в Женева с премиера на държавното управление в Триполи Файез Сарадж, оповестява телевизия " Ал Джазира ". Либийската национална войска управлява източните региони на Либия и има своя паралелна администрация в Бенгази. В сряда тя разгласи атака за пречистване на Западна Либия от " терористи и наемници ".

В средата на април общолибийска национална конференция в град Гадамес ще търси излаз от осемгодишната рецесия в северноафриканската страна. Русия и Египет координират дейности за възобновяване на либийската държавност посредством народен разговор, разгласи съветската дипломация.
 Напрежение в Либия поради военна атака към Триполи Напрежение в Либия поради военна атака към Триполи
Продължава офанзивата към либийската столица Триполи на силите на либийския маршал Халифа Хафтар, който управлява източната част на страната. В отгов...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР