Битката за върха във всяка една от четирите трети лиги

...
Битката за върха във всяка една от четирите трети лиги
Коментари Харесай

Банско върна интригата на Югозапад, останалите лидери без грешка - Часът на Трета лига с Румен Димов

Битката за върха във всяка една от четирите трети лиги продължава да бъде повече от завладяваща. Нещо повече, на Югозапад, там, където до неотдавна имаше минимум конспирация, още веднъж е забавно, откакто Банско победи с 1:0 водача Хебър (Пазарджик). Загубата на стадион " Свети Петър " редуцира разликата на пазарджиклии пред втория Оборище (Панагюрище), който разгроми с 4:1 като хазаин Спортист (Своге), от 9 на 6 точки.

Вълнуващо продължава да бъде и в Югоизточната Трета лига, където Нефтохимик (Бургас) и Созопол не престават без неточност. Поредни победи записаха и водачите на Северозапад - Спартак (Плевен) и Янтра (Габрово), както и тези на Североизток - Суворово и Спартак (Варна). И до момента в който конфликтът за първата позиция на Северозапад към този момент мина, то тези на Изток занапред предстоят. На 30 март Нафтата приема Созопол, а на 6 април - " соколите " са домакини на Суворово.

Именно спортният шеф на Созопол - Румен Димов, бе следващият посетител в предаването “Часът на Трета лига” по Sportal TV. Босът на отбора от родното Черноморие се включи онлайн в ефир, с цел да показа оценката си за представянето на отбора досега, обстановката в Югоизточната Трета лига и борбата с Нефтохимик за първото място.

ЮГОЗАПАДНА ТРЕТА ЛИГА, XIX кръг


Лидерът в Югозападната Трета лига Хебър (Пазарджик) загуби с минималното 0:1 гостуването си на Банско в дербито на XXI кръг в шампионата. По този метод футболистите на Николай Митов дадоха опция на втория в класирането - Оборище (Панагюрище), да редуцира от девет на шест точки дистанцията посред им. Тимът от “Орчо Войвода” разгроми с 4:1 вкъщи предпоследния в подреждането Спортист (Своге) и още веднъж се върна в борбата за първата позиция. При всички положения в Оборище ще се надяват да излъжат Хебър като посетител на 10 април, когато е основният конфликт в Пазарджик.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ КРЪГА

Рилски състезател - Балкан (Ботевград) 1:0
Марек (Дупница) - Пирин (Разлог) 0:0
Вихрен (Сандански) - Беласица (Петрич) 1:0
Оборище (Панагюрище) - Спортист (Своге) 4:1
Велбъжд (Кюстендил) - Миньор (Перник) 0:1
Надежда (Доброславци) - Германея (Сапарева баня) 3:1
Чавдар (Етрополе) - Сливнишки воин (Сливница) 2:1
Ботев (Ихтиман) - Септември (Симитли) 2:1
Банско - Хебър (Пазарджик) 1:0

ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ В ГРУПАТА

ЮГОИЗТОЧНА ТРЕТА ЛИГА, XIX кръг


Отборите в Топ 5 на Югоизточната Трета лига не позволиха изненади в дуелите от XXI кръг на шампионата. Лидерът Нефтохимик разруши с 6:0 като хазаин Карнобат, а вторият в подреждането Созопол се наложи с 3:1 като посетител на Садово. Третият Загорец (Нова Загора) победи с 3:1 като хазаин Хасково, а Марица (Пловдив) не срещна проблеми при визитата си на последния Асеновец (Асеновград) и го надигра с 2:0.

Иначе гонитбата сред клубовете от стадион “Лазур” и “Арена Созопол” продължава, като с извънреден интерес се чака датата 30 март. Тогава селекциите на Диян Петков и Маргарит Димов ще се изправят една против друга в Бургас в пряк конфликт за първото място в групата.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ КРЪГА:

Черноморец (Бургас) - Миньор (Раднево) 1:0
Нефтохимик (Бургас) - Карнобат 6:0
Борислав (Първомай) - Димитровград 2:0
Садово - Созопол 1:3
Розова котловина (Казанлък) - Гигант (Съединение) 1:0
Асеновец (Асеновград) - Марица (Пловдив) 0:2
Загорец (Нова Загора) - Хасково 3:1
Свиленград - Сокол (Марково) 1:1
Левски (Карлово) - Атлетик (Куклен) 0:0

ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ В ГРУПАТА

СЕВЕРОЗАПАДНА ТРЕТА ЛИГА, XIX кръг

Седмица откакто загуби дербито на Северозападната Трета лига против Спартак (Плевен), Янтра (Габрово) се върна на победния път. Футболистите на Петър Кръстев завоюваха, въпреки и мъчно, гостуването си на Локомотив (Дряново) с 2:1. Лидерът Спартак пък разгроми с 5:1 Локомотив (Мездра).

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ КРЪГА

Севлиево - Първа атомна (Козлодуй) 3:1
Павликени - Левски (Левски) 3:1
Ботев (Луковит) - Трявна 1:1
Партизан (Червен бряг) - Академик (Свищов) 4:0
Локомотив (Дряново) - Янтра (Габрово) 1:2
Спартак (Плевен) - Локомотив (Мездра) 5:1
Янтра (Полски Тръмбеш) - Бдин (Видин) 2:0
Ком (Берковица) - Вихър (Славяново) 1:0

ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ В ГРУПАТА

СЕВЕРОИЗТОЧНА ТРЕТА ЛИГА, XIX кръг

Лидерът в Североизточната Трета лига Суворово победи с минималното 1:0 като посетител Хитрино в дуел от XIX кръг на шампионата. Футболистите на Живко Бояджиев и Мартин Христов не престават победната си серия, с помощта на която резервират преднината си от пет точки пред втория Спартак (Варна).

" Соколите " също имаха тежка аудиенция - на приятната изненада от началото на акцията Тополи. От едноименното село край морската ни столица играчите на Енгибар Енгибаров си потеглиха с трите точки след триумф с 2:1.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ КРЪГА

Хитрино - Суворово 0:1
Тополи - Спартак (Варна) 1:2
Ботев (Нови пазар) - Волов (Шумен) 1:0
Септември (Тервел) - Локомотив (Русе) 4:2
Бенковски (Бяла) - Устрем (Дончево) 2:0
Кубрат - Светкавица (Търговище) 0:1

ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ В ГРУПАТА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР