Битката за Триполи е в безизходица, а ООН и европейските

...
Битката за Триполи е в безизходица, а ООН и европейските
Коментари Харесай

Шест месеца след началото на битката за Триполи няма готовност за компромис в Либия

Битката за Триполи е в невъзможност, а Организация на обединените нации и европейските страни се стремят да стабилизират Либия, която е главен директен маршрут за мигранти, опитващи се да доближат Европа по море. Либийските противници обаче мъчно ще бъдат уверени да възобновят договарянията, защото всяка от страните счита, че има предимство, написа организация ДПА в преписка от либийската столица.

Почти преди шест месеца либийският пълководец Халифа Хафтар предприе изненадващо нахлуване за завладяване на столицата Триполи от своя противник - държавното управление на националното единодушие (ПНС). Благодарение на бързите си дейности силите на Хафтар реализираха скоростно придвижване още първоначално.

За няколко седмици обаче ПНС съумя да отблъсне силите на Хафтар, откакто прикани на помощ своите правилни хора към Триполи, а борбата е в застой от месеци.

Междувременно пратеникът на Организация на обединените нации Гасан Саламе акцентира потребността от политическо решение в Либия с поддръжката на интернационалните играчи, основно Италия, Франция и Германия.

Либия е богата на нефт и газ страна, обхваната от безпорядък, откакто дългогодишният ѝ властник Муамар Кадафи беше свален от власт при подкрепени от НАТО дейности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР