Битката за Тракия между Ботев (Пловдив) и Берое е един

...
Битката за Тракия между Ботев (Пловдив) и Берое е един
Коментари Харесай

Шанс за Ботев да настигне разколебания Берое

Битката за Тракия сред Ботев (Пловдив) и Берое е един от най-интересните конфликти в родния футбол, само че към днешна дата и двата тима не са в оптимално положение и почитателите им са обезпокоени. " Канарчетата " се стабилизираха като резултати след промяната на Желков Петрович с Ферарио Спасов, само че на организационно равнище доста неща в клуба не са наред. Берое също е с нов треньор в лицето на Димитър Димитров, който ще би трябвало да прави сериозна селекция през зимата. Херо явно не е удовлетворен от част от актуалните футболисти и го съобщи в прв текст след позорното отпадане за Купата на България от вторидивизионния ЦСКА 1948.

В шампионата противниците са отвън Топ 6, само че изоставането им не е огромно. Берое е на осмо място с 25 точки, а Ботев е на девета позиция и при победа през днешния ден, ще се изравни със заралии. " Канарчетата " имат да си връщат за провалянето с 0:2 по-рано през сезона и в това време ще се стремят да запишат пети следващ турнирен триумф при Спасов.

Кристиан Димитров и Александър Тонев са възобновени, откакто бяха повалени от вирус преди мача със Славия за купата, и ще са титуляри през днешния ден. Димитър Пиргов и Джонатан Перейра имаха леки контузии, само че към този момент са здрави, а Радослав Терзиев изтърпя наказването си и се чака да е титуляр в средата на терена до капитана Лъчезар Балтанов. Нападението на " жълто-черните " ще води Фернандо Виана, подкрепян от Тодор Неделев, Антонио Вутов и Александър Тонев.

В Берое с контузии са Карлос Охене и Зоран Йосипович. Иван Минчев пък е осъден за насъбрани картони. Ветеранът Мартин Камбуров ще започва в предни позиции, а зад него ще работят Педро Еуженио, Ибрахима Конте и Рубен Бригидо. Яя Меледже и Александър Цветков пък ще са двойката вътрешни полузащитници.

Балансът сред двата отбора в елита е съвсем подравнен - 39 победи за Ботев, 27 равенства и 3 триумфа за Берое. Головата разлика е в интерес на " канарчетата " - 162:136.

Последният футболист, вкарвал два гола в Битката за Тракия, е Антонио Вутов. Острието на Ботев се разписа два пъти за успеха с 4:1 на 1 декември 2018 година.

efbet Лига - 19 кръг:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - БЕРОЕ

Вероятни сформира:

БОТЕВ ПД (4-2-3-1): Я. Георгиев; Филипов, Пиргов, К. Димитров, Марин; Балтанов, Терзиев; Неделев, Вутов, А. Тонев; Ф. Виана
Старши треньор: Ф. Спасов
БЕРОЕ (4-2-3-1): Перниш; Бандаловски, Г. Ангелов, Туба, А. Василев; А. Цветков, Меледже; Еуженио, Конте, Бригидо; М. Камбуров
Старши треньор: Д. Димитров

СЪДИЯ: Ивайло Стоянов
СТАДИОН: " Ботев 1912 "
НАЧАЛО: 14:15 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК efbet Лига 19 кръг, събота 7 декември  Ботев (Пловдив) 14:15предстои  Берое
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР