Битката за свободата на Иванчева продължава. Когато има една война,

...
Битката за свободата на Иванчева продължава. Когато има една война,
Коментари Харесай

Марковски: Битката за свободата на Иванчева продължава

" Битката за свободата на Иванчева продължава. Когато има една война, едно стълкновение може да е изгубено , само че има други борби, които ще ни докарат до продобиване на войната. "
Такъв коментар направи бранителят на Десислава Иванчева Марин Марковски след прочитане на присъдата на първа инстанция.

Защитата ще апелира решението още през днешния ден .

Марковски беше сбит в мненията си, заявявайки, че какво е очаквал той със своя професионален опит е обособен въпрос, само че при неналичието на доказателства по делото, най-правилното, човешкото и справедливото е обвинената да бъде оправдана.

" Прокуратурата нямаше доказателства, даже съдията одобри и за няколко от пунктовете ги оправда ", изясни бранителят.

Припомняне, присъдата от 20 години затвор и санкция от 10 000 лв. за Десислава Иванчева , е за настояването на рушвет от 187 000 евро от предприемача Александър Ваклин. По останалите обвинявания беше оправдана.

Адвокатът на Биляна Петрова - Емануил Йорданов разяснява пред публицисти, че е също е внесъл тъжба за наложената им мярка за неотклонение " задържане под стража ". По думите му не съществува каквато и да било заплаха Десислава Иванчева и Биляна Петрова да се укрият.

Йорданов означи, че му е доста мъчно да реши за какво съдът е пренебрегнал всички доводи на отбраната , изложени по време на вчерашните финални пледоарии по делото, както и това, че са били установени многочислени нарушавания на процесуалния закон, позволени още по време на досъдебното произвеждане.

Майката на Десислава Иванчева - Любка Иванчева също разяснява изменението на мярката за неотклонение на двете обвинени в " задържане под стража ". Според нея Иванчева и Петрова няма по какъв начин да извършат ново закононарушение или да се укрият, тъй като до този миг наложената им мярка е била " домакински арест ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР