Битката за София ще бъде много трудна. И Йорданка Фандъкова,

...
Битката за София ще бъде много трудна. И Йорданка Фандъкова,
Коментари Харесай

Проф. Христова: Битката за София ще бъде много трудна

Битката за София ще бъде доста сложна. И Йорданка Фандъкова, и Мая Манолова имат изявени качества. Фандъкова съумява безшумно да се оправя с проблемите. Тя натрупа много проблеми и въпроси, само че не се крие да ги признае. Мая Манолова е един биткаджия още от времето в Българска социалистическа партия. Сега тя потегля на борба, в която ще бъде - Аз против другите. Профилът на Мая Манолова ме кара доста да скърбя, че тя напусна поста на омбудсман. За мен тя щеше да бъде доста по-полезна там, в сравнение с като кмет на София, само че ще забележим.

Това сподели в предаването "Тази събота " по БТВ политическият анализатор проф. Антоанета Христова. Заедно с нея посетител беше и Арман Бабикян, като двамата разясниха идните локални избори и борбата за София. "Аз си мисля, че преди Мая Манолова изобщо не знаехме, че има институция омбудсман. Тя съумя да увеличи рейтинга на омбудсмана. Сега тя е като Бойко Борисов, тъй като той също нямаше общински съветници, когато беше определен за кмет. Битката за София е доста сериозна. Фандъкова в действителност е доста добра и възпитана. При Манолова приказваме за един човек, който каквото му е налицето, това му е на устата. Тя в никакъв случай не е била безусловно съгласна с Корнелия Нинова. С Манолова можеш да се скараш и тя ще ти каже всичко в очите. Ефектът от хвърлянето на тиня по време на предизборната акция е постоянно еднакъв - хората се разочароват и твърдите ядра на партиите крачат бодро към урните ", разкри Бабикян.

"Според мен Мая Манолова ще се опита да употребява за кметското място, в случай че завоюва, с цел да се опита да пораства в политиката и да се бори за президент примерно. Това е мое съмнение. За избора в София ще бъде значим политическият конфликт. Тук приказваме за критичността към ГЕРБ. Ако има огромна сдържаност към ГЕРБ, хората ще заложат на левия претендент. Но към този миг, дали има такива сериозни хора и какъв брой са те, никой не може да ви каже. Кампанията няма по какъв начин да бъде положителна, тъй като общият звук е отрицателен ", добави проф. Христова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР