Битката за шампионската титла изглежда ще продължи до самия край

...
Битката за шампионската титла изглежда ще продължи до самия край
Коментари Харесай

Има ли наистина шанс Ботев да препъне Лудогорец?

Битката за шампионската купа наподобява ще продължи до самия завършек на сезона. При оставащи два кръга Лудогорец води на ЦСКА единствено с точка на върха на класирането. След ремито против "червените " на стадион "Българска войска " разградчани имаха право единствено на една неточност, с цел да запазят първото си място и тя към този момент е реалност - 1:1 вкъщи против Левски.

До края на сезона футболистите на Стойчо Стоев би трябвало да завоюват против Ботев Пловдив и Черно море и са сигурни първенци. Дори и ЦСКА да победи Левски и Ботев Пловдив. При такова стичане на събитията разликата от една точка на Лудогорец пред "червените " ще се резервира.

"Жълто-черните " пък мъчно ще превъзмогнат загубата на финала за Купата от градския противник Локомотив. И по тази причина провалянето от Черно море в шампионата пристигна някак разумно. Единственото попадение осъществя някогашният състезател на "черно-белите " Дани Кики, като че ли с цел да усили болката.

След мача в сряда против "смурфовете " сезонът на "канарчетата " безусловно рухна. И сривът в оставащите мачове до края на сезона най-вероятно ще продължи. Разградчани обаче също демонстрират съществени съмнения през пролетния дял и за разлика от предходните години интригата за купата остава до последно.

Не би трябвало да забравяме, че в състава на Лудогорец има съществени проблеми с контузени и осъдени футболисти. Със наказания за един дуел са Драгош Григоре и Абел Анисе, а Марселиньо и Вандерсон са контузени. Ако се осланяме единствено на статистиката, "орлите " имат съществено предимство над Ботев през сезона.

Първият мач сред тях беше от 9-ия кръг и се игра в Пловдив. Тогава "жълто-черните " поведоха с 2:0 след попадения на Серкан Юсеин и Тодор Неделев, само че гостите обърнаха след головете на Козмин Моци, Мей Махлангу и Марселиньо. След това дуелът в Разград приключи без победител - 1:1. Джоди Лукоки откри, само че Антонио Вутов изравни.

В първата шестица "орлите " разгромиха противника на "Лудогорец сцена ". Драгош Григоре откри, а Якуб Швиерчок означи другите два гола. Това значи, че Ботев към момента няма победа над този противник през сезона. Могат ли играчите на Николай Киров да пресечен отрицателната наклонност против този противник на Коматево? Ще разберем скоро.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР