Битката за шахматната корона при мъжете стартира с реми между

...
Битката за шахматната корона при мъжете стартира с реми между
Коментари Харесай

Битката за шахматната корона стартира с реми

Битката за шахматната корона при мъжете започва с реми сред китаеца Динг Лирен и руснака Ян Непомняшчий. Двубоят се организира в Астана, Казахстан.

Руснакът игра с белите фигури и имаше неголямо предимство, само че китаецът отрази всичките му офанзиви и по този начин двамата се съгласиха на реми на 49-ия ход. Следващата партия е през днешния ден.
 Веско Топалов е бил измежду кумирите на кандидата за шахматната корона Динг Лирен
Веско Топалов е бил измежду кумирите на кандидата за шахматната корона Динг Лирен

Китаецът се изправя против руснака Ян Непомняшчий

Според регламента ще се изиграят 14 партии и в случай че има тъждество, ще се организира тайбрек от четири партии. Ако още веднъж няма победител, ще се наложи партия блиц и по-късно така наречен " партия на гибелта ".

" Интересна партия. Имах някакво преимущество, притисках противника, само че нищо съществено. Възможно е да съм имал някакви шансове за победа, само че ги пропуснах. В Астана ми харесва повече, в сравнение с в Дубай. Руският е втори език в страната и се усещам като вкъщи ", разяснява Непомняшчий.

" Не съм удовлетворен от себе си. В началото на партията просто не мислех за шахмат. Връхлетяха ме някакви мемоари, изпитах мощна паника, като загуба на разсъдъка. Напрежението върху мен е голямо ", сподели от своя страна китаецът.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР