Битката за съществуването на волейболния ЦСКА и постигането на дългосрочен

...
Битката за съществуването на волейболния ЦСКА и постигането на дългосрочен
Коментари Харесай

Александър Попов: Не трябва да загубим инвеститора, защото иначе няма да има ЦСКА

Битката за съществуването на волейболния ЦСКА и постигането на дълготраен контракт за прилагане на зала „ Васил Симов “ продължава.

„ Вече трета година в лицето на Мариан Колев имаме човек, който е покрай нас и ни оказва помощ финансово, а и освен. Далеч по-спокойно е от последните години. Тази година имаме проблеми с базите. Надяваме се да има доброжелателност и този въпрос да бъде решен. Намерили сме вложител, който желае да влага в една остаряла държавна база и желаеме това да се случи”, показа старши треньорът на ЦСКА Александър Попов в предаването „ Златният гейм” по DIEMA SPORT 2.

 ВК ЦСКА с нов спонсор
„ Разбира се удоволствието на ръководиш клуб със свещените четири букви е несравнимо и страхотна страст, която увлича. Това беше и повода да вляза в спорта – опцията да оказа помощ, да дам някакъв принос за нашия спорт и респективно за ЦСКА”, показа предприемачът Мариан Колев и продължи:

„ За страдание, наред с хубавите моменти се оказа, че съм в една странна обстановка, която съгласно мен съставлява българският волейбол. Преди да стартираме този план дружно с Александър Попов, той беше откровен да ме предизвести, че ще видя неща, които няма да допускам, че е допустимо да са такива и ми беше малко смешно. За страдание се оказа, че в случай че някой е бил по-скоро прав, това е Сашо Попов. Залата е за главен ремонт. Тя е дребна и не може да е хазаин на огромни шампионати, а просто приказваме за санитарния най-малко. Говоря за ремонт, при който би трябвало да се влага сериозна сума. По груби сметки към 500 хиляди лв. и компромисен вид към 300 хиляди лв.. Това също прави работа, несъмнено с някакви взаимни отстъпки. Авансово аз предлагам моята компания да даде наема за 5 години напред. Това ние ще го вкараме до 3 месеца в тази зала. Никой не може да ни упрекне, че лъжем страната. Правилното решение е дълготраен контракт за тази зала, която да си остане сърцето на ЦСКА. Аз имам желание да построя чисто нова зала с потенциал 3 хиляди души, която да подхожда на името на ЦСКА. Не е допустимо да се мисли за каквато и да е възвръщаемост. Големият смисъл на това, което върша, е удоволствието моят клуб да не вегетира. Другото е, че въвеждам пари в спорта. В спорта считам, че е доста значимо освен да си върнем позициите, а да вкараме повече деца и младежи да спортуват.”

Александър Попов на собствен ред изясни: „ В момента разменяме писма и желаеме да решим този проблем без намесата на медиите. Но времето минава. Поглеждайки в профил, не знам какво виждат феновете и дали схващат истината за ситуацията. Кадрите демонстрират съсипия. Това е единствено една насочна точка. От 1990-а година страната тотално е абдикирала от тази зала. За да я има тази зала, ние сме вложили над милион и половина лв. от 1990-а година до момента. Ние, нашият частен състезателен клуб. И заради тази причина залата е в това положение, а другояче нямаше да я има. Сега имаме вложител и се борим да не го загубим. Иначе няма да има ЦСКА. Ако в този момент не успеем да запазим вложителя, който има предпочитание да даде пари за спорта поради това, че индивидът обича ЦСКА и желае бъдещото потомство да не е на улицата, а в залата. Държавните комисии, които влагат залите не стоят със скръстени ръце. Въртим се в параграф 22. Наистина в идващите 10 дни би трябвало да има насочна точка за решение на този проблем другояче ще търсим друго решение.”

Колкото до представянето на българския народен отбор за мъже това лято, Александър Попов разяснява: „ От треньорска позиция Пламен направи всичко допустимо, тъй като имаше доста проблеми в състава. Класирането може да е съответно. От друга позиция, естествено, че не може да се дават положителни оценки. Изоставаме, тъй като не волейболът, а състезателите и страните се трансформират. При нас остава постоянно един жанр на ръководство, което е водил до триумфи. Но съгласно мен тогава не се споделяше самата истина, както и в този момент. Въпросът е основните настоящи лица да дават всичко от себе си. Според мен и в този момент тимът даде максимума от себе си.”

„ Дали с подигравка или съвестност не знам, само че персонално на мен обстановката ми е ясна и не е изненадваща. Въпросът за промени не би трябвало да е адресиран към мен, а към Управителния съвет. Голяма част от хората там са единствено, с цел да гласоподават това, което каже президентът. От тази позиция, съгласно мен вътре в Управителния съвет няма диалогичност и опровержение на разнообразни тези. Пак дублирам Данчо Лазаров, стоя зад думите на Любо Ганев, направи доста, само че въпрос с нараснала компликация е какво прави част от Управителния съвет”, сподели още Сашо Попов, а във връзка концепцията за натурализиране на чуждензи в националния тим и споменаването на Робертланди Симон, треньорът съобщи:
 Мариан Колев: ЦСКА се цели в купата, само че и попадане в тройката ще е добре (ВИДЕО)
„ Той е потвърден играч и име в международния волейбол. Дълга е полемиката дали би трябвало или не. Не се ангажирам с мнения. Но аз персонално бих бил благополучен да бъдем горди като сърбите, а не да копираме опита на по-богатите страни, които се борят единствено за най-предното класиране. Предпочитам гордостта и самочувствието на сходни на сърбите тимове. Това е преценка на управлението на федерацията и на старши треньора.”

За чужденците в българското състезание, Сашо Попов разяснява: „ Общото мнение е, че това се постанова от неналичието на състезатели. Ние за благополучие имаме състезатели. Ние си имаме тактика. Преди години ние имахме легионери. Тогава защитавахме една концепция, че българското състезание е ясно, че би трябвало да сме първенци и имахме основната задача да премерим сили с европейски клубове. Защо сътрудниците ни избират този вид ми е мъчно да разясня. Не сме осведомени какво ще е равнището на шампионата. Смятам, че ние ще имаме своите достолепия. Идеята на нашия клуб е да даваме колкото можем на терена. Имаме и друга цел и това е развиването на лични фрагменти. Ще имаме опция да интегрираме няколко момчета от школата и новопривлечени млади състезатели. Всички тимове са подсилени с чужденци. Ще забележим какво ще се случи. Наистина ще бъде забавно шампионата. Дано нашата политика да е по-правилна.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР