Битката за мястото на Ценко Чоков, който вече 2 години

...
Битката за мястото на Ценко Чоков, който вече 2 години
Коментари Харесай

Първоначални Данни: Ето Кой Печели Изборите В Галиче!

Битката за мястото на Ценко Чоков, който към този момент 2 години е в ареста, се реши на втори тур, откакто на първия Тушинов събра утвърждението на 388 свои съселяни, а Стоянов - с 369 гласа.

С напрежение и взаимни обвинявания за нередности и фалшификации мина през днешния ден балотажът в емблематичното врачанско село. Още при започване на изборния ден претендентът на Българска социалистическа партия Веселин Тушинов качи клипове в обществената мрежа с гласоподаватели, за които твърди, че не са от Галиче, само че гласоподават, заяви bTV. Част от " пришълците " били регистрирани на адреса на остаряло запустяло учебно заведение. Вратата, през която се твърдеше, че влизали те, се оказа, че е евакуационна - може да се отваря от вътрешната страна, само че не и извън, а тъкмо против нея патрулираха служители на реда, съобщи Нова телевизия.

От Общинската изборна комисия (ОИК) обаче отхвърлиха жалбата като неоснователна.

" Kой от кое място е влезнал, няма никакво значение. Тук значимото е тези хора, които идват да упражнят правото си на глас, дали ги има в изборните описи ", съобщи Цветелина Андровска, ръководител на ОИК - Бяла Слатина.

" Явно претендентът на Българска социалистическа партия се пробва да основава изкуствено напрежение измежду хората, всявайки боязън и демонизиране на нас ", означи Стефан Терзийски, координатор на ГЕРБ за Бяла Слатина.

От щаба на партията пък се възмутиха, че регионален водач на социалистите съпровожда преносимата секция, в която гласоподават хора с увреждания.

" Законно е, намираме се на обществено място, на улицата ", разяснява Иво Лилов, регионален водач на Българска социалистическа партия - Враца.

От своя страна въпросният водач алармира, че членове на преносимата изборна секцияизвършвали нарушавания. Едно от тях е за бюлетина, на която не е положен втори щемпел преди стартирането ѝ в урната.

Чуха се и обвинявания в пропаганда на хората по къщите, както и неналичието на щемпел на някои от бюлетините и опити да бъдат вадени от урните. Проблем бяха и плакати, които на предходния тур даже не бяха видяни, че са покрай изборните секции.

От ОИК в Бяла Слатина ще сформират актове за административни нарушавания на секционните членове, нарушили изборния закон.

Избирателната интензивност в Галиче беше по-висока от тази на първия тур на локалните избори. Към 19.00 часа тя беше над 60%. Общо 1500 души имаха право да гласоподават.

Повечето локални обявиха, че желаят успокоение и политиците да не се разминават по улицата като врагове. Някои обаче признаха, че изпитват даже носталгия по ерата " Ценко Чоков ".

Окончателните резултати ще бъдат ясни на следващия ден.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР