Битката за местната власт започна кално. На преден план в

...
Битката за местната власт започна кално. На преден план в
Коментари Харесай

Андрей Райчев: В София кметът е потенциален президент или министър-председател

Битката за локалната власт стартира кално. На напред във времето в София играят две дами, на която сходна акция не им отива. Това разгласи политическият психолог проф. Антоанета Христова в ефира на БТВ, написа Novini.bg.

``
реклама

„ Евроизборите бяха класическа очерняща акция, без удари под кръста. На финала обаче се получи класическа разлика сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ, което отврати гласоподавателите. Двете дами осъзнават, че който посегне на неприятното, ще загуби. Затова и двете играят положително “, съобщи политологът Андрей Райчев в същото предаване.

Според Христова, едната кандидат-кметица на София, наподобява обрана, по-спокойна, говореща за бъдещето, до момента в който другата работи интензивно за налагане на личната си теза, минавайки от време на време тематиката на позитивизма, заключи тя.

„ Двете най-големи партии си мерят силата. Но от двете групи зависи крайният резултат. Ако се стигне до балотаж - София не е червен глас, няма по какъв начин Българска социалистическа партия да завоюва и те го осъзнават. Десните през последните години имат доста забележки към ръководството на ГЕРБ. Сега не можем да кажем какво ще стане. Мая Манолова може да завоюва, в случай че успее да активизира хората, които обичайно не гласоподават, само че това ще е доста мъчно “, добави Райчев.

„ С напредването на акцията Българска социалистическа партия от ден на ден се прилепва към Мая Манолова. Нейният темперамент на държание е сама против всички. На подобен кмет в СОС ще му е доста мъчно. Това ще е или борба без триумф или борба с други претекстове. Фандъкова има проблем с посланията си към младите, а точно да се промени ръководството без да се отхвърля предишното. Младите не схващат ръководството на болшинството в СОС “, уточни проф. Христова.

„ В София кметът е евентуален президент или министър-председател, а в страната не е по този начин “, акцентира Андрей Райчев. Той предвижда, че в множеството градове, старите кметове ще ги преизберат.

На въпрос дали се усеща ли се неналичието на Цветан Цветанов? Проф. Христова съобщи, че е нямало резултат от неговото неявяване на евроизборите. Сега обаче на тези избори ще се види по какъв начин това ще се отрази на ГЕРБ.

„ Той потегля да отделя нещо и това няма по какъв начин да не даде отражение “, разяснява Райчев. Той добави, че не е изключено да се сътвори нов политически план.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР