Битката в холандската Ередивизи от известно време е надбягване на

...
Битката в холандската Ередивизи от известно време е надбягване на
Коментари Харесай

ПСВ, време е за грешка

Битката в холандската Ередивизи от известно време е надпреварване на два коня. Като единият леко поизостава. Казано по различен метод – другият пък не стопира да галопира, бяга без неточност. Този уикенд следва следващия кръг на конкуренцията, след който ще останат тъкмо 10 до края. ПСВ води на Аякс със седем точки. И е доста, само че не и невероятно доста. Още повече, че в един от последните кръгове следва директен конфликт. Да, хазаин ще бъде ПСВ, само че в сходни дербита в Холандия всичко постоянно е възможно. До тогава – вярата на преследвачите от Аякс ще бъде да се постопи мъничко разликата. А това минава през неточности от страна на ПСВ.

Въпросът и на този уикенд е – не е ли пристигнало време точно за нещо сходно? Тимът от Айндховен е в задоволително дългата серия от седем следващи победи. След загубата от Аякс при започване на декември предходната година, ПСВ към момента под разтърсване позволи и едно тъждество три дни по-късно против Грьонинген. Тогава за последно тима на Филип Коку позволи, даже и минимална грешчица. Само победи, огромна част от тях не чак толкоз безапелационни, само че изцяло задоволителни за тази разлика сега. В съботната вечер от 20:45 в ефира на MTel Sport 2 е домакинтството на ПСВ Айндховен против Хееренвеен. На пръв взор безусловно безразсъдно е да се счита, че любимецът би сбъркал тъкмо пък в този мач. Но гостите са твърд отбор, от средата на таблицата, към момента с живи упоритости за попадане в зоната за спомагателните плейофи за Лига Европа. И от време на време тъкмо сходен отбор тимове бъркат в колесницата на огромните. Време ли е за неточност или просто ни се желае интригата в Ередивизи да се завърже още малко, преди решителните кръгове и последното дерби за сезона?

източник: БГНЕС

Разбира се, в случай че приказваме за хипотетична неверна стъпка от страна на ПСВ, то напълно умерено можем да чакаме и такава на преследвача Аякс. Още повече, че отбора от Амстердам гостува на Цволе – пети във краткотрайното класиране с еднакъв брой точки с четвъртия Фейенорд. Домакините наподобява твърди в позицията си, до която стигнаха след поредност от добре изиграни мачове, донесли им задоволително количество точки. Приемането на отбор от ранга на Аякс не би ги тормозило, още повече че към този момент стана ясно – даже равенствата за първите два отбора биха се приели за огромна стъпка настрана от пътя. Мачът е в неделя от 17:45, още веднъж в ефира на MTel Sport 2 , като единственото преимущество за Аякс е, че ще знае какво е сторил предходния ден ПСВ и това до известна степен ще дефинира спомагателната мотивация.

Третият мач в програмата на MTel Sport 2 още веднъж е в неделя, по традиция ще забележим и дуела на първенците от Фейенорд. Отдавна изгубили борбата за първото място, в действителност ротердамци този сезон съвсем не я бяха започвали. Тимът даже отстъпи позиции от място в Шампионска лига, в този момент е в борба в по-долните зони. Подобно показване постоянно крие опасности при прогнозиране. Домакинството на Хераклес от 15:30 е тъкмо в тази категория – нееднократно през последните месеци червено-белите допускаха техните почитатели да си потеглят разочаровани от домакинските мачове. Любопитната призма може да бъде, че това е първият от двата следващи мача вкъщи, а идващия ще бъде против ПСВ. До след седмица!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР