Битката ще бъде много трудна, управлението се е окопало сериозно

...
Битката ще бъде много трудна, управлението се е окопало сериозно
Коментари Харесай

Мая Манолова: Управлението на София е задкулисно и обрасло с корупция

Битката ще бъде доста сложна, ръководството се е окопало съществено през последните 14 години, тъй че поддръжката на всеки един жител ще е доста значима. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ самостоятелният претендент за кмет на София Мая Манолова.

Приемам напълно съществено поддръжката на Българска социалистическа партия, добави тя, като добави, че не е имала диалози за поддръжка с нито една партийна централа.

Управлението на София не е ляво или дясно, то е подмолно, то е обрасло с корупция. Тези, които харчат парите ни, го вършат по метод, който наскърбява с безразличието си. Макар всички да заплащат налози, хората в кварталите са забравени от ръководещите. В центъра пък непрекъснато се прави ремонт на ремонта, публични поръчки за големи суми са в интерес на приятелския кръг на ръководещите. Това е, което хората желаят да се промени – желаят зелена София, желаят тротоари, по които могат да се движат хорта, а не да са цялостни с коли, желаят детски площадки, желаят чист въздух, акцентира Манолова.

Ако стана кмет, всеки ще може да наблюдава в действително време по какъв начин се харчи всеки един лев обществени пари. Досега прозрачността и публичността беше безусловно подценена от Столична община. Нагласените публични поръчки се виждат безусловно върху плочките на тротоара, както и в междублоковите пространства, добави тя.

Ако стана кмет, ще бъдат сложени станции за премерване на чистотата на въздуха във основните места, където в действителност има проблем, а не в парковете. Трябва да бъде подтиквано потреблението на градския превоз, потреблението на електрически транспортни средства, съобщи самостоятелният претендент за кмет на София.

Благодарение на държавното управление, от една година нямам длъжностен автомобил и се сблъсках с всички преимущества и дефекти на градския превоз. Той може да се усъвършенства, само че би трябвало да се подходи мъдро и самоуверено, уточни Мая Манолова.

Според нея част от парите от синята и зелената зона би трябвало да отидат за създаване на паркинги.

Тя разяснява и изявление на премиера Борисов, в което той съобщи, че е помагал доста на Манолова, до момента в който тя бе омбудсман. Борисов се опита да показа отпущането на средства за дела, които пазя, все едно дава персонално на мен пари. Това е доста тъпо, това е един доста несъответстващ метод на мислене, когато става въпрос за разпределение на публични пари, съобщи Манолова.

Самохвалството на премиера е допълнително, тъй като получих 129 гласа "за " и не е министър председателят, който избира омбудсмана. Премиерът сподели, че няма да гласоподава за мен. Допускам, че някои от сътрудниците от ГЕРБ са дали своят вот за мен. Благодаря на всички дали своят вот за мен за поддръжката, разяснява Мая Манолова.

В момента, в който стана ясно, че властта ще блокира всяко деяние против мен, всяка една от идеите, зад които заставам, няма да има позитивен свършек, взех решение да се кандидатирам за кмет на София. Аз не се боря за власт, желая да оказвам помощ на хората и тъй като повече не мога да го върша като омбудсман, се кандидатирах за кмет, съобщи Манолова, като заяви, че понеделник ще показа управническата си стратегия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР