Битката с корупцията няма алтернатива, но когато власти преиграе в

...
Битката с корупцията няма алтернатива, но когато власти преиграе в
Коментари Харесай

Румен Петков се изказа остро за ареста на Иванчева

Битката с корупцията няма опция, само че когато управляващи преиграе в дейностите си резултатът за обществото е противоположен. Така някогашният вътрешен министър Румен Петков (АБВ) разяснява в студиото на bTV зрелищния арест на кмета на „ Младост ” Десислава Иванчева.

„ В обществените мрежи дамата се героизира, тя е жертвата – не може за две дами, които сумарно едва ли имат 90 кила общо, да изкарат дузини служители на реда, дами с маски. Не се прави по този начин и резултатът е противоположният ”, акцентира Петков и добави: „ Това не е битка с корупцията, това е „ Попал в газету ”.

Според него акцията е в жанр „ Цецо Цветанов от най-хубавите му години ” и „ този гяволък ще го платим всички ” в Страсбург – дори и да се откри осъществено от Иванчева закононарушение, за което да получи присъда.

Петков означи, че основният прокурор Сотир Цацаров „ си пази системата ”, само че надали самичък би одобрил сходен арест. Затова и политикът от АБВ прикани да се разгласи ясно кой е разпоредил акцията в този й тип. „ На мен ми е доста забавно по какъв начин ще се усещат днешните ръководещи когато няма да бъдат ръководещи и бъдат по този начин посрещнати пред Спортната палата и държани 3-4 часа ”, разяснява Румен Петков.

Съпартиецът му Ивайло Калфин има късмет да оглави европейската работа за битка с измамите ОЛАФ, като на този стадий не са водени диалози с представители на кабинета. „ Това е въпрос на позиция на държавното управление, в случай че ГЕРБ не поддържат господин Калфин, това ще бъде национално изменничество ”, безапелационен беше Петков.

Според него някогашният обществен министър е „ не просто почтен човек, той е престиж на база на персоналните си качества ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР