Битката при Варна има огромно общоевропейско значение. И това е

...
Битката при Варна има огромно общоевропейско значение. И това е
Коментари Харесай

Марияна Николова участва в конференция, посветена на 575-годишнината от Варненската битка

Битката при Варна има голямо общоевропейско значение. И това е по този начин, тъй като европейските, включително и балканските нации, със своя отпор и страдалчество заслониха европейския свят от османската агресия и избавиха неговата цивилизация, означи в своята тирада вицепремиерът Марияна Николова по време на конференцията “Варна - щитът на християнството “ в унгарския парламент.

Тя акцентира, че взаимното отбелязване на годишнината от Варненската борба е несъмнено доказателство, че са живи възприятията на благодарност пред саможертвата на всички, взели участие в нея.

„ А също по този начин и че историческото българо-унгарско другарство надвишава строгите междудържавнически рамки “, сподели още Николова, оповестиха от държавната осведомителна работа.

През 2019 година се навършват 575 години от Варненската борба. Конференцията се организира под патронажа на ръководителя на унгарския парламент доктор Ласло Кьовер и българският заместител министър-председател по икономическата и демографска политика Марияна Николова.

Вицепремиерът разгласи, че през есента България ще бъде хазаин на честванията на Деня на българско-унгарското другарство, които ще отбележат годишнината от Варненската борба.

В рамките на визитата си вицепремиерът Марияна Николова ще организира работна среща и с Жолт Немет - ръководител на Комисията по външна политика в унгарския парламент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР