Битката ни против корупцията продължава вече и на европейско ниво

...
Битката ни против корупцията продължава вече и на европейско ниво
Коментари Харесай

Йончева: Не можем да влезем в Шенген и еврозоната, Борисов е самодържавник

Битката ни срещу корупцията продължава към този момент и на европейско равнище и се надявам да имаме повече механизми за влияние. Всички тематики, които започнахме тук, ще продължим и в Брюксел, тъй като у нас към този момент има признаци на властническа страна. 

Това сподели евродепутатът от БСП/ПЕС Елена Йончева пред бТВ. Тя бе безапелационна, че няма да се откаже и продължава работа по своите тематики. Йончева разяснява, че социалистите не желаят еврофондовете да бъдат спирани и българските жители да бъдат наказвани поради това корумпирано ръководство. Евродепутатът от левицата разяснява и приключването на данни от Национална агенция за приходите като съобщи, че страна, която не може да охранява личната си информация, мъчно може да извърши критериите за Шенген.

" CNN през вчерашния ден доста вярно означиха, че цяла една страна е била хакната. Това е невиждано, само че е следващият скандал след срутва на Търговския указател и доста други, които към този момент се възприемат като шоу от хората. Пробивът на тази осведомителна система е и част от безобразията в България, неналичието на правда, авансово ясните публични поръчки, които не могат да се изпълнят добре. Докато не сложим край, това ще се случва ", съобщи Елена Йончева.

Тя добави, че Бойко Борисов е самодържавник и построява властническо ръководство в България. " Причината ръководството му към момента да не е превърнато в тирания е нашето участие в Европейски Съюз. Трябва да пазим това участие и да извлечем позитивите от това, че сме част от обединена Европа. На този стадий не можем да го създадем. Не можем да влезем в Шенген и еврозоната, а механизмът за надзор не може да бъде анулиран. Това е по този начин точно поради корупцията, за която можем да приказваме през целия ден ", съобщи още евродепутатът.

Елена Йончева разяснява и настояването на Българска социалистическа партия за инспекция на пътищата, строени в последните 5 години и бе безапелационна, че АПИ се подиграва с всички българи, а освен с най-голямата опозиционна партия, в лицето на Българска социалистическа партия. " Агенцията ни бави към този момент 8 месеца. Ние поискахме позволение европейска лаборатория да направи разбор на 46 точки от българските пътища, а по-късно АПИ да ни даде плановете на тези точки, с цел да ги съпоставим. Те, обаче ни предоставиха само плановете и то единствено за четене ", изясни тя. Йончева съобщи, че инспекция на пътищата, това държавно управление няма да даде, тъй като ще забележим една ужасна картина.

Урсула фон дер Лайен не беше от водещите претенденти за ръководител на Европейска комисия, тя не е човек, който не взе участие в целия спор и изборния развой. Ние не чухме нейните визии и причини и по тази причина гласувах срещу нея , сподели още Елена Йончева по отношение на избора за ръководител на Европейска комисия. Йончева изясни, че Урсула фон дер Лайен е имала една мощна и аргументирана тирада в Екологичен потенциал, само че се е пробвала да се хареса на всички и това е породило подозрение до каква степен тя ще бъде ангажирана с всичко, което е изложила в нея. " В писмо до групата на Социалистите и демократите в Екологичен потенциал тя сподели съответна ангажираност към програмата на левицата. Това се случва за първи път ", изясни още евродепутатът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР