Битката не е да се отсече нечия глава, а спорът

...
Битката не е да се отсече нечия глава, а спорът
Коментари Харесай

Станишев: Вътрешният диалог в БСП е тежко нарушен

Битката не е да се отсече нечия глава, а разногласието е за политическата линия на партията и за това по какъв начин действа като вътрешна народна власт. Спорът е дали Българска социалистическа партия остава социалистическа по идеология и проевропейска политическа сили или се трансформира в популистка консервативна партия. Втората наклонност я виждаме през последните две години – с очебийно евроскептично говорене и с влизане на терена на така наречен " патриоти ".  Това показа в изявление за БНР Сергей Станишев, ръководител на ПЕС и евродепутат.

,,Въпросът е политическият отчет за представянето на социалистите на изборите, признат от Националния съвет на социалистите, да свърши работа на Българска социалистическа партия да не повтаря систематичните си неточности. Едноличният жанр на взимане на решения, постоянно – политика напук, без да се прави оценка вярно публичното мнение, загърбва груповия темперамент на БСП``, добави Станишев

По думите му вътрешният разговор в Българска социалистическа партия е тежко нарушен.

,,Докато в партията не създадем атмосфера на взаимна чуваемост, а не на вътрешни войни, до момента в който не стартираме да беседваме и да вземаме решения, отчитайки другите отзиви, никой няма да ни връчи в ръцете ръководството на страната. Ако не можеш да осигуриш мир в личната си партия, по какъв начин ще осигуриш успокоение и вероятност на държавата``, изясни още той.

Станишев назова " реплика на оставка " решението на Корнелия Нинова да се отдръпна от председателския пост в Българска социалистическа партия. Според него позицията ѝ е надалеч от поемането на отговорност.

,,Много пъти съм казвал, че не можеш два пъти да влезеш в една река. След като съм подал оставка, имам задоволително задължения и отговорности. За мен борбата не е лична``, почерта водачът на европейските социалисти.

По мотив номинацията на евродепутата Петър Витанов за председател на делегацията на българските социалисти в Европарламента Станишев сподели, че в това не вижда политическа логичност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР