Битката на България за завод на Volkswagen не е загубена.

...
Битката на България за завод на Volkswagen не е загубена.
Коментари Харесай

Ето кой ще доведе Volkswagen в България

Битката на България за цех на Volkswagen не е изгубена. Страната ни има късмет да притегли инвестицията от близо 1 милиард евро, тъй като решението за нея се трансформира от икономическо в политическо. Това съобщи пред TrafficNews Милен Керемедчиев – посланик и някогашен заместник-миистър на външните работи и на стопанската система.

Той разяснява следващото отсрочване от Надзорния съвет на компанията да гласоподава решението заводът да е в Турция, макар изявленията в немски и турски медии, че то към този момент е взето в интерес на Измир.

Това обаче бе посрещнато с жестока рецензия в Европейския парламент от всички страни и политически групи. Депутати от Европейската национална партия (ЕНП), „ зелените” и либералите обявиха в писмо до Европейската комисия, че Турция си основава конкурентно преимущество пред страните членки на Европейски Съюз поради митническия съюз и високите държавни помощи. А „ зеленият” евродепутат Виола декор Крамон-Таубадел моли пред борда на VW да спре плана, тъй като нарушава разпоредбите на Европейски Съюз за защита на конкуренцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР