Битката на Apple, Samsung, Google и Sony да предложат най-добрата

...
Битката на Apple, Samsung, Google и Sony да предложат най-добрата
Коментари Харесай

Нов сензор на Samsung прави смартфон камерите тънки и бързи



Битката на Apple, Samsung, Гугъл и Sony да предложат най-хубавата технология при смарт телефон фотографията има едно неприятно изражение за потребителите. Камерите в множеството телефони от висок клас постоянно са издадени над корпуса на устройството или карат инженерите да усилват дебелината на самия телефон, което носи естетически и на практика дискомфорт. Докато iPhone 8 и Pixel 2 са типични образци за този проблем, корейците от Samsung считат, че са намерили решението с двойка нови ISOCELL датчици, които са извънредно тънки.

12-мегапикселовият Fast 2L9 датчици употребява технологията Dual Pixel, с цел да форсира автоматизирания фокус, а размера на пикселите е понижена от 1,4 микрометра на 1,28. Какво значи това? На процедура, измененията би трябвало да разрешат на бъдещите смарт телефон камери да концентрират по-бързо, а също по този начин да наблюдават по-добре бързи обекти. Samsung настояват, че технологията може да работи добре и при по-ниски равнища на осветеност и ще направи идващото потомство Galaxy телефони още по-тънки.

ISOCELL Slim 2X7, както подсказва името, ще може да се интегрира и в най-тънките дизайни, макар сериозния брой пиксели - 24MPx. Това е и първият датчик за мобилни устройства, който има размер на пиксела под 1 микрометър - 0,9μm. Slim е планиран особено за работа при ниска осветеност и съгласно Samsung, ще предложи ниски равнища на звук. Това е допустимо с помощта на способността четири прилежащи пиксела в този датчик да работят като един, което дава по-добра светочувствителност, за сметка на броя пиксели - дейно резолюцията пада до 6MPx. Когато светлината е задоволително, датчикът употребява всички 24MPx.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР